Tarta capsunata

de ionix in Prajituri, 14 Sep 2009 | 2022 vizualizari

 

e yummy yummy de-ti vine sa-ti lingi degetelele.... :p

 

INGREDIENTE

  • 1/5 kg capsuni
  • zahar pentru camarelizat
  • 1 lingura margarina

Pentru aluat

  • 3 oua mari
  • 100 g zahar
  • circa 60 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculet praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 3 pliculete de zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta capsunata:

Intr-o tava rotunda sau o oala, sa nu fie inalta, se pun circa 7-8 linguri de zahar cu 1 pliculet de zahar vanilat la caramelizat. In momentul in care zaharul se caramelizeaza cu o lingura se intinde pe peretii oalei, cratitei, tavei, in functie de ce aveti. Se ia de pe foc si se lasa la racit.


In momentul in care zaharul caramel s-a racit se aseaza peste el in tava capsunile taiate pe jumatate sau lasate intregi, in functie de cat de mari sunt. Se presara 2-3 linguri de zahar peste si se baga la cuptor pana se inmoaie un pic capsunile... maxim 7 minute.


Pentru aluat:


Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si 2 pliculete de zahar vanilat iar apoi se pune praful de copt stins. Separat se bat albusurile tare cu un praf de sare iar apoi se pun peste galbenusurile frecate. Se toarna treptat faina, aluatul arata ca de pandispan.

Aluatul se toarna peste capsunile fierbinti. Se baga la cuptor la foc mediu pana se coace aluatul. Aluatul e copt in momentul in care daca apesi cu degetul pe tarta nu-ti ramane pe deget.

Tarta scoasa din cuptor se intoarce fierbinte pe o tava pentru a se putea desprinde cu usurinta.


 

TIPS-URI

1

Cuptorul trebuie intotdeauna incins inainte de a introduce ceva inauntru.

2

in momentul in care intoarceti tarta din tava, pentru a se desprinde mai usor bateti cu un cutit pe fundul tavii.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta capsunata 7658
retete culinare - Tarta capsunata 7659

COMENTARII (2)

Bucataras 1

15.09.2009, 00:43

ce misto suna, tarta capsunata

ionix 1

16.09.2009, 09:29

hehehehehe... propia-mi inventie... e bunicica sa stii : hehe

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

9660 puncte

8040 puncte

Ina 7

5880 puncte

5290 puncte

4460 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58

Bomboane de ciocolata asortate

de ancutsa 4

Bomboane de...

ieri la 20:52