Tarta caramel cu mere

de diana_k in Prajituri, 3 Feb 2010 | 2548 vizualizari

 

O tarta foarte gustoasa, o combinatie delicioasa dintre gustul merelor zemoase, scortisoara si caramelul...o minunatie cu mijlocul moale si aromat si marginile crocante, dar nu tari.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat de tarta :
  • 250g faina
  • 100g margarina
  • 120g zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare, cat luati cu 3 degete
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • pt caramel:
  • 200g zahar
  • 50ml apa
  • 50g margarina
  • scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 3-4 mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta caramel cu mere:

Se pune faina cu grasimea intr-un vas si se freaca usor,se adauga si celelalte ingrediente si se framanta un aluat.Nu framantati prea mult, din cauza calduri mainilor aluatul se inmoaie si va pacaleste sa-i mai dati faina.
Dam aluatul la rece timp de 30 de minute.

Intre timp facem caramelul, foarte simplu: se pun toate pe foc pana se topeste zaharul , se lasa deoparte.

Se opreste1/4 din aluat pt gratar, restul se intinde in forma de cerc pe masa presarata cu faina si tapeaza cu el tava de tarta...eu am folosit-o pe cea cu inel.

Se curata 3-4 mere de coaja si se taie felii subtiri care se rasfira pe tarta, se pune deasupra gratarul.
Siropul rece se toarna peste tarta si se introduce in cuptorul incins bine.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta caramel cu mere 16030
retete culinare - Tarta caramel cu mere 16031
retete culinare - Tarta caramel cu mere 16032
retete culinare - Tarta caramel cu mere 16033
retete culinare - Tarta caramel cu mere 16034

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

grasu64 1

02.10.2010, 21:30

Incerc si eu.

adry88 1

03.06.2011, 21:23

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L