Tarta cioco-vanilie si capsuni

de getix in Prajituri, 4 Oct 2014 | 714 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 220 g biscuiti
  • 200 g unt
  • 1 esenta vanilie
  • 3 linguri zahar (nu au fost dulci biscuitii)
  • Creme
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 500 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 plic Pudding de vanilie Dr.Oetker
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cioco-vanilie si capsuni:

Maruntim biscuiti la robot.

Untul il topim impreuna cu zaharul, apoi il punem peste biscuiti si amestecam bine pana incorporam toti biscuiti.

Daca consideram ca nu se leaga mai adaugam 1-2 linguri de lapte.

Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu fundul detasabil, apoi intindem uniform compozitia in tava si o dam la rece.

Intr-un vas cu fundul dublu, topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca lichida, apoi lasam la rece cca.2-3 ore.

Dupa acest timp, mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Budinca de vanilie se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit. Intre timp mixam frisca (250 ml) apoi incorporam trei sferturi din ea in budinca de vanilie. 

Asamblare : Peste blatul de biscuiti turnam crema de ciocolata, punem capsuni, apoi budinca de vanilie.

Decoram cu frisca ramasa, capsuni si menta.

Introducem tarta la rece pana la servire. Este minunata !

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cioco-vanilie si capsuni-0
Tarta cioco-vanilie si capsuni-1
Tarta cioco-vanilie si capsuni-2

COMENTARII (12)

getix

getix 1

05.10.2014, 10:48

Cleme, Rux, e chiar buna, a disparut repede de pe platou
Andreea, Anett,Motan,Adel, Buni,Aurelia, Daniela,va

Rocsi

Rocsi 1

05.10.2014, 12:20

Delicioasa!

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

17.10.2014, 09:58

bunaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!