Tarta ''Covoras''

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2010 | 3717 vizualizari

 

am facut tarta asta sarata in 2 variante dar am pastrat modelul cu romburi ca un covoras de unde si denumirea.

 

INGREDIENTE

  • -2 cutii sardine in ulei
  • -10 masline negre
  • -1 foaie aluat de placinta Morarita
  • -1 pungulita de parmezan ras italian
  • varianta 2 e la fel doar ca am acoperit pestele cu parmezan si rondele de praz iar aluatul e facut in casa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta ''Covoras'':

Se incinge cuptorul, se intinde foaia de aluat intr-o tavita dreptunghiulara.Se presara punguta de parmezan pe toata suprafata aluatului.Apoi se aseaza fileurile de peste in romburi (eu le-am scos sira de oase si le-am pus jumatati)si se puncteaza cu cate o maslinuta fara sambure.Se da la cuptor sa se rumeneasca.e buna si rece si calda.  

Varianta 2 e facuta cm la fel, diferenta consta in fptul ca aluatul fraged e facut in casa si am adaugat rondele de praz dupa ce am acoperit sardinele cu parmezan.Romburile le-am facut din bentite de aluat suprapuse.

TIPS-URI

1

daca aveti timp e de preferat sa faceti aluatul fraged in casa din faina , unt rece , un praf de sare si un galbenus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta ''Covoras''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bunica 1

27.04.2010, 22:37

Frumoase , rapide si foarte gustoase! Imi place mult umplutura

nadina73 1

27.04.2010, 23:24

vreau si eu arata foarte bine

epurasha2bb 1

28.04.2010, 17:57

multumesc fetelor! nadina vad ca te-ai inarmat cu 2 furculite dar sus nu ai lasat niciuna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Platou festiv