Tarta ''Covoras''

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2010 | 1498 vizualizari

 

am facut tarta asta sarata in 2 variante dar am pastrat modelul cu romburi ca un covoras de unde si denumirea.

 

INGREDIENTE

  • -2 cutii sardine in ulei
  • -10 masline negre
  • -1 foaie aluat de placinta Morarita
  • -1 pungulita de parmezan ras italian
  • varianta 2 e la fel doar ca am acoperit pestele cu parmezan si rondele de praz iar aluatul e facut in casa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta ''Covoras'':

Se incinge cuptorul, se intinde foaia de aluat intr-o tavita dreptunghiulara.Se presara punguta de parmezan pe toata suprafata aluatului.Apoi se aseaza fileurile de peste in romburi (eu le-am scos sira de oase si le-am pus jumatati)si se puncteaza cu cate o maslinuta fara sambure.Se da la cuptor sa se rumeneasca.e buna si rece si calda.  

Varianta 2 e facuta cm la fel, diferenta consta in fptul ca aluatul fraged e facut in casa si am adaugat rondele de praz dupa ce am acoperit sardinele cu parmezan.Romburile le-am facut din bentite de aluat suprapuse.

 

TIPS-URI

1

daca aveti timp e de preferat sa faceti aluatul fraged in casa din faina , unt rece , un praf de sare si un galbenus.

RETETA IN IMAGINI

Tarta ''Covoras''-0
Tarta ''Covoras''-1
Tarta ''Covoras''-2
Tarta ''Covoras''-3
Tarta ''Covoras''-4
Tarta ''Covoras''-5
Tarta ''Covoras''-6
Tarta ''Covoras''-7
Tarta ''Covoras''-8
Tarta ''Covoras''-9

COMENTARII (5)

Bunica

Bunica 1

27.04.2010, 22:37

Frumoase , rapide si foarte gustoase! Imi place mult umplutura

nadina73

nadina73 1

27.04.2010, 23:24

vreau si eu arata foarte bine

epurasha2bb

epurasha2bb 1

28.04.2010, 17:57

multumesc fetelor! nadina vad ca te-ai inarmat cu 2 furculite dar sus nu ai lasat niciuna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!