Tarta crocanta cu rubarba si capsuni

de deliciousflavours in Prajituri, 29 Iun 2012 | 3643 vizualizari

 

Eu in acest weekend voi participa la un eveniment culinar important, dar nu pot sa va las fara desert. Este vorba despre o tarta crocanta, dulce acrisoara, care mie-mi place fff mult in aceasta perioada, cand sunt multe fructe proaspete in piete.
Va doresc un weekend delicios, pupici! :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 200 g faina (daca mai trebuie puteti sa mai adaugati inca 3 linguri de faina)
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 3 fire rubarba
  • 250 gr capsune proaspete/congelate
  • 125 g zahar
  • 2 linguri rase de amidon
  • 1 ou
  • zahar vanilat
  • putina sare
  • Ingrediente pentru pasta crocanta:
  • 25 g zahar
  • 25 g zahar brun
  • 40 g faina
  • 25 g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta crocanta cu rubarba si capsuni:

Intr-un castron adaugam faina si zaharul pudra. Facem o gramajoara, adaugam oul, zaharul vanilat, margarina taiata cubulete si putina sare

Framantam totul rapid cu manutele pama devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru 30 de minute.

Batem oul spuma, adaugam zaharul, zaharul vanilat, amidonul si un strop de sare.

Rubarba se spala si se taie feliute nici prea groase nici prea subtiri. Capsunile se spala si se taie doar cele care sunt prea mari. Adaugam in crema si amestecam usor,  inainte de a le pune pe tarta.

Ungem tava pentru tarta cu putina margarina, intindem aluatul in  forma, astfel incat sa fie aluat si pe marginile formei. Il intepam cu furculita ca sa nu creasca si il dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 25 de minute (pana incepe sa primeasca un pic de culoare pe margini).

Amestecam cele doua tipuri de zahar. Adaugam faina si margarina taiata cubulete mici. Amestecam cu mainile sau cu furculita pana se omogenizeaza.

Scoatem blatul de la cuptor, adaugam crema cu rubarba si capsuni si presaram deasupra pasta crocanta. Se da la cuptor pentru inca 30-40 de minute, pana devine aurie pasta crocanta si observati ca devine mai solida crema.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta crocanta cu rubarba si capsuni 168706
retete culinare - Tarta crocanta cu rubarba si capsuni 168707
retete culinare - Tarta crocanta cu rubarba si capsuni 168708
retete culinare - Tarta crocanta cu rubarba si capsuni 168709
retete culinare - Tarta crocanta cu rubarba si capsuni 168710

COMENTARII (21)

Sim0na 1

03.07.2012, 08:07

N-am mancat pana acum rubarba, dar am vazut ca-i tare folosita in prajituri. Trebuie s-o incerc si eu!

BuburuzaBubu 1

03.07.2012, 09:33

placeee

deliciousflavours 1

09.07.2012, 12:29

Va multumesc ptr aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: