Tarta crumble cu visine si mac

de Criss in Prajituri, 28 Iun 2016 | 612 vizualizari

 

  Sa aprinzi focul in cuptor pe vremea asta e crima si pedeapsa. Dar pentru o astfel de tarta merita. ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged: 
  • 250 g faina
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • 100 g unt rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte rece
  • Umplutura: 
  • 2 albusuri  
  • 100 g mac macinat
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri rase faina
  • 1 varf lingurita praf de copt
  • 4 linguri lapte
  • 500 g visine
  • Crumble 
  • 80 g unt rece
  • 150 g faina
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta crumble cu visine si mac:


Faina cu praful de copt si zaharul pudra se pun intr-un bol, se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de firimituri, apoi se adauga oul si laptele. S-ar putea sa mai fie nevoie de 1 lingura sau 2 de faina, daca aluatul e prea lipicios. Aluatul se infoliaza si se pune in frigider o ora. (Eu l-am pus in congelator pana cand am pregatit umplutura si crumble-ul.)
Se scoate apoi aluatul, se intinde intr-o forma de tarta (preferabil una termorezistenta, care nici nu se lipeste).

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat si se bat in continuare pana rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga macul macinat, coaja rasa de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si laptele, amestecand usor cu o spatula pana cand compozitia se omogenizeaza. Compozitia se toarna peste aluatul fraged din tava de tarta si se aseaza deasupra visinele fara samburi si scurse de surplusul de zeama.

Intr-un bol se pune faina si zaharul pudra, apoi se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de faramituri. Aceste faramituri se pun peste umplutura. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace tarta timp de 35-40 minute, pana cand crumble-ul devine auriu.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta crumble cu visine si mac-0
Tarta crumble cu visine si mac-1
Tarta crumble cu visine si mac-2
Tarta crumble cu visine si mac-3
Tarta crumble cu visine si mac-4
Tarta crumble cu visine si mac-5
Tarta crumble cu visine si mac-6
Tarta crumble cu visine si mac-7

COMENTARII (11)

Criss 1

29.06.2016, 17:24

Multumesc mult.

Criss 1

29.06.2016, 17:25

Merisor, sper sa o incerci si sa-mi spui daca ti-a placut.

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41