Tarta cu afine

de Irina in Prajituri, 12 Dec 2010 | 9469 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Ioana, care de mult o asteapta ...

 

INGREDIENTE

  • 200 g afine
  • 70 g zahar pudra
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 100 g biscuiti
  • 45 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 70 g miere de albine
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 ml apa
  •  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine:

Puneti 100 ml apa intr-un vas cu afinele, zaharul si sucul de lamaie. Se lasa la foc mic timp de 15 minute amestecand din cand in cand pana scade siropul. Se opreste focul si se da la racit.

Incalziti cuptorul pana la 180 grade Celsius. Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul, se pun intr-o tava de tarta si se preseaza usor. Se pune tava in frigider pentru 10 min. 

Se amesteca branza mascarpone cu mierea, vanilia si coaja de lamaie. Adaugati ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare, iar la final smantana. Puneti crema obtinuta peste biscuiti si dati la cuptor pentru aprox. 35 minute. Se aranjeaza deasupra dulceata de afine si se mai coace 10 minute. Cand este gata se lasa pe un grilaj la racit si abia apoi se taie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

gaby_duceag 1

15.12.2010, 23:29

medi, fugi la nani)
mai fete, voi o faceti data viitoare)) eu am dulceatza
ce rea sunt

elena1988 1

03.02.2011, 09:47

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:39

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie si afine