Tarta cu afine si zmeura

de Sim0na in Prajituri, 10 Sep 2013 | 17643 vizualizari

 

Sursa: http://www.divainbucatarie.ro/tarta-cu-crema-de-branza-si-afine/

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 90 g unt moale
  • sare
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci (PILOS)
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 plic budinca de vanilie (40 g)
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • zmeura
  • afine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine si zmeura:

Oul l-am amestecat cu zaharul si sarea. Faina cernuta am amestecat-o cu untul moale. Peste faina am adaugat amestecul de ou si am framantat un aluat elastic si bine legat. Daca mai este nevoie se mai adauga faina. Aluatul l-am pus in folie si l-am dat la frigider pentru vre-o 2 ore (este suficient si o ora, dar eu m-am dat cu treaba).

Pe masa unsa cu putin ulei am intins aluatul, si l-am pus in forma de tarta, unsa si tapetata cu hartie de copt. Am intepat cu furculita aluatul, si am dat la frigider pana am pregatit crema.

Am mixat branza cu zaharul, untul, praful de budinca si esenta de vanilie. Crema am pus-o peste blat, iar deasupra am pus zmeurda si afine.

Am dat tava la cuptor pentru 40 minute. Cand a fost gata, am lasat tartra sa se raceasca, apoi am portionat-o si servit-o cu mare pofta.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

11.09.2013, 11:08

Super bunaaa. Imi place foarte mult

kukibella 1

11.09.2013, 14:09

bianca92 1

12.10.2013, 09:23

trebuie sa fie incredibil de gustoasa. Sper sa o fac si eu cat de curand

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta frageda cu capsuni