Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

de T I M E A in Prajituri, 30 Mai 2013 | 2264 vizualizari

 

Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am mai avut timp sa cumpar altele. Si cum aveam deja aluatul pregatit am preparat o tarta cu ce am gasit prin frigider: ananas si zmeura. In final a iesit o tarta super delicioasa. Dar promit ca o sa fac in curand si un desert cu capsuni :).
Reteta mea e dietetica pt ca am in casa om la regim pt cateva luni (fara galbenus de ou, fara grasime, etc.), dar voi puteti folosi unt si ou intreg si iaurt gras :).

 

INGREDIENTE

  • 100 gr margarina Rama
  • 1 lingura iaurt degresat
  • 1 albus de ou
  • 1 lingura zahar brun
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 2 linguri zeama de portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200-220 gr faina
  • Umplutura
  • un plic praf de budinca de vanilie
  • 450 ml lapte 1.5% grasime
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 ananas mare sau un ananas mai mic
  • Jeleu de zmeura:
  • aprox 100 gr zmeura congelata
  • 3 lingurite zahar
  • 2 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ananas si jeleu de zmeura:

Intr-un bol amestecam margarina, iaurtul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Adaugam albusul batut si apoi incorporam usor o parte din faina(aprox 150 gr).

Turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si incorporam restul de faina. Punem aluatul rezultat in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si  intindem aluatul cu sucitorul , sub forma rotunda. Asezam foaia intinsa intr-o tava rotunda tapetata cu faina (daca folositi tava de ceramica nu necesita ungere). 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20-25 minute pana se rumeneste putin deasupra. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi scoatem crusta pe un platou.

Pregatim budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj si lasam cateva minute sa se raceasca cat sa nu fie fierbinte. Turnam budinca in crusta si nivelam.

Ananasul curatat si taiat bucatele il asezam de jur imprejur peste budinca.  

Pregatim jeleul de zmeura:

Punem zmeura in blender pt cateva secunde.Strecuram apoi ca sa avem o pasta mai fina fara samburi. Amestecam cu zaharul si punem pe foc. Luam din sosul de zmeura 2-3 lingurite cat timp e inca rece si amestecam cu amidonul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam cateva minute sa se raceasca putin.    

Turnam jeleul intr-o punguta pe care o gaurim la un capat si picuram apoi jeleul peste bucatile de ananas.

Dam la frigider minim o ora inainte de servire, asta daca aveti rabdare pentru ca noi am servit imediat :)).

 

TIPS-URI

1

Pentru jeleu putem folosi si alte fructe de padure: mure, capsuni, afine

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura-0
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura-1
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura-2
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura-3
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura-4
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura-5
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura-6
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura-7
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura-8
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura-9
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura-10
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura-11

COMENTARII (55)

mihaelar63

mihaelar63 1

04.06.2013, 00:14

Tarta arata minunat , sunt sigura ca este si foarte delicioasa Iar reteta dietetica este bine venita De mult timp spun ca ar trebui chiar o rubrica separata pentru retete dietetice pentru a le gasi mai usor

T I M E A

T I M E A 1

04.06.2013, 19:58

Mihaela de acord cu tine. Oricum tartele aste de fel sunt ele mai dietetice si bune rau

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 13:30

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24