Tarta cu ardei gras si rosii

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2011 | 4629 vizualizari

 

Ma uitam prin o carte de retete cu leme si am gasit aceasta tarta. Reteta originala contine sunca si nu rosii. Eu am inclocuit sunca cu rosiile deoarece nu aveam sunca … dar voi puteti incerca oricare varianta , depinde cum preferati , eu prefer cu mai multe legume :D . Enjoy !

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 gr faina
  • Umplutura
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, curatata si tocata
  • 1 ardei gras (ce culoare doriti - eu am folosit ardei galben), taiat cubulete
  • 2 rosii (marime medie), decojite si taiate cubulete
  • 150 gr urda (sau branza ricotta)
  • 150 gr iaurt simplu
  • 3 oua
  • sare & piper, dupa gust
  • ¼ linggurita busuioc uscat si maruntit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ardei gras si rosii:

1.       Incinge cuptorul la 220°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de tarta de aprox. 23 cm diametru.

2.       Pentru aluat, amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen.Intinde aluatul si aseaza-l in forma de tarta. Inteapa tarta cu furuclita, din loc in loc. Da la copt pentru 8 minute.

3.       Pentru umplutura, incinge uleiul de masline intr-o tigaie apoi caleste ceapa 2-3 minute. Adauga apoi ardeiul gras si rosiile. Caleste totul 5-6 minute.Intr-un vas, bate branza apoi adauga iaurtul, ouale, busuiocul,sare si piper dupa gust. Intinde legumele peste aluat apoi toarna compozitia cu iaurt. Redu caldura cutorului la 180°. Da totul la copt 40-55 minute pana cand e facuta dar in centru este inca usor moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ardei gras si rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu carne tocata