Tarta cu banane

de Ligia Bxl in Prajituri, 31 Ian 2011 | 4690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr foaia de tarta:
  • 125 gr de unt moale
  • 20 gr de zahar
  • putina sare
  • 1 ou
  • 250 gr de faina
  • ptr caramel:
  • 150 gr de zahar
  • 1/2 esenta de rom
  • 20 gr de unt
  • ptr garnitura:
  • 1,2 kg de banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane:

Intr-un castron se pune faina impreuna cu untul si se amesteca apoi se adauga zaharul si sarea,apoi oul,se amesteca toate bine,apoi se pune intr-o punga de plastic si se da la rece ptr ceva timp.

Intr-o tava rotunda de tarta se pune zaharul sa se caramelizeze,daca e din metal o puneti direct pe aragaz daca e din silicon o adaugati in cuptor. Dupa ce s-a caramelizat zaharul se adauga untul sa se topeasca, apoi se desfac bananele de coaja si se taie de-a lungul in doua si apoi in jumatati si se aseaza in tava in caramel. Foaia de tarta din frigider se intinde cu ruloul de patiserie si se pune peste banane si se preseaza bine pe margine sa fie bine lipita.Tarta se da la cuptor sa se coaca si dupa ce s-a rumenit se scoate din cuptor si se rastoarna pe platou impreuna cu caramelul.

Se serveste rece cu frisca.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Torta Della Nonna