Tarta cu banane

de Ligia Bxl in Prajituri, 31 Ian 2011 | 2047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr foaia de tarta:
  • 125 gr de unt moale
  • 20 gr de zahar
  • putina sare
  • 1 ou
  • 250 gr de faina
  • ptr caramel:
  • 150 gr de zahar
  • 1/2 esenta de rom
  • 20 gr de unt
  • ptr garnitura:
  • 1,2 kg de banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane:

Intr-un castron se pune faina impreuna cu untul si se amesteca apoi se adauga zaharul si sarea,apoi oul,se amesteca toate bine,apoi se pune intr-o punga de plastic si se da la rece ptr ceva timp.

Intr-o tava rotunda de tarta se pune zaharul sa se caramelizeze,daca e din metal o puneti direct pe aragaz daca e din silicon o adaugati in cuptor. Dupa ce s-a caramelizat zaharul se adauga untul sa se topeasca, apoi se desfac bananele de coaja si se taie de-a lungul in doua si apoi in jumatati si se aseaza in tava in caramel. Foaia de tarta din frigider se intinde cu ruloul de patiserie si se pune peste banane si se preseaza bine pe margine sa fie bine lipita.Tarta se da la cuptor sa se coaca si dupa ce s-a rumenit se scoate din cuptor si se rastoarna pe platou impreuna cu caramelul.

Se serveste rece cu frisca.Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu banane 81672
retete culinare - Tarta cu banane 81684
retete culinare - Tarta cu banane 81685
retete culinare - Tarta cu banane 81686
retete culinare - Tarta cu banane 81687

COMENTARII (13)

Cris2711 1

01.02.2011, 17:20

Buna tare

LUK 1

01.02.2011, 20:54

Ligia Bxl 1

01.02.2011, 21:59

cris,luk multumesc ca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S