Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
De preferat e sa pregatiti caramelul mai devreme pentru ca trebuie lasat 3 ore la racit (ceea ce eu nu am facut si nu s-a intarit foarte bine_)
Pregatiti aluatul amestecand toate ingredientele si il coaceti intr-o tava de tarta sau de care aveti.Sa nu creasca prea mult puneti o folie de aluminiu peste aluat si puneti cam 500 gr de fasole (dupa vreo 5 minute luati folia cu fasolea ca sa se coaca bine blatul)
Intre timp bateti frisca si o dati la rece,taiti felii bananele si le stropiti cu zeama de lamaie.
Caramel:
Intr-o cratita amestecati ingredientele si fierbeti la foc mic amestecand continu pana capata o culoare maronie (de caramel)
Blatul dupa ce s-a racit il punem intr-o farfurie ,punem un strat de banane,turnam caramelul apoi frisca .Ornam dupa preferinte.
O tinem 3 ore la rece cel putin .La noi nu a rezistat sa stea atat.
Este delicioasa.Am vazut la tv aceasta reteta.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult