Tarta cu banane,nuci si crema de vanilie

de Lavinia in Prajituri, 14 Noi 2013 | 6700 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 40 g zahar brun+60 g miez de nuca

Crema

  • 600 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 2 banane

Decor:

  • 200 ml frisca
  • nesquik pentru pudrat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane,nuci si crema de vanilie:

Caramelizeaza zaharul brun apoi adauga nuca si amesteca bine pana ce nuca este complet acoperita de caramel.

Pune caramelul pe o tava cu hartie de copt si lasa-l pana se raceste complet si este tare.

Zdrobeste caramelul cu nuci cu ajutorul unui sucitor.

Bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Amesteca galbenusurile cu uleiul si adauga-le peste albusuri.

Adauga faina in ploaie si amesteca usor cu ajutorul unei spatule de sus in jos.

La final adauga nuca si omogenizeaza.

Tapeteaza o tava de tarta (26 cm diametru) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 25 de minute.(testul scobitorii)

Pune laptele la fiert intr-o craticioara.

Amesteca galbenusurile cu zaharul,amidonul si faina si adauga laptele fierbinte in fir subtire apoi pune amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.

Ia crema de pe foc,adauga zaharul vanilat si las-o la racit.

Pe un platou pune blatul si unge-l cu 1/2 din crema.

Pune pe toata suprafata felii de banane si acopera cu restul de crema.

Peste crema pune frisca batuta bine si pudreaza cu nesquik.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane,nuci si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu ciocolata si crema de vanilie