Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici

de laylalala in Prajituri, 2 Oct 2010 | 9341 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 200 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita praf de copt
  • 60 gr zahar pudra
  • 70 gr unt rece, taiat cubulete
  • 1 ou

Umplutura

  • 500 gr branza de vaci grasa
  • 150 gr iaurt din lapte de oaie si bivolita (7% grasime)
  • 1 ou
  • 200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • semintele rase de la 1 baton de vanilie
  • 1 lingura gris
  • 1 compot (700 gr) piersici, scurse
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru.
Pentru aluat, amesteca ingredientele uscate intr-un vas.Adauga untul si amesteca pana cand obti un aluat sfaramicios.Adauga oul si amesteca pana cand obti un aluat omogen.Da aluatul la rece 10 minute.
Pentru umplutura amesteca toate ingredientele fara piersici.Scoate alautul de la rece si intinde-l pe o suprafata pudrata cu faina pana ajungi la grosimea de aprox. 5mm.Pune aluatul in tava pregatita radicand aluat si pe margini (trebuie sa fie o margine inalta de aprox. 4 cm).Toarna umplutura peste aluat, niveleaza apoi aseaza piersicile peste umplutura.Da tarta la copt 30-35 minute pana cand aluatul s-a rumenit iar branza s-a intarit putin.Lasa tarta sa se raceasca complet apoi da-o la rece pana in momentul servirii.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici-0
Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici-1
Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici-2
Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici-3
Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici-4

COMENTARII (8)

nadina73 1

03.10.2010, 00:27

super 5 furcu si la favo

La Ancuta 1

03.10.2010, 00:31

Foarte frmoasa

laylalala 1

03.10.2010, 11:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04