Tarta cu branza dulce si ciocolata amaruie

de cismaru_nicoleta in Prajituri, 24 Ian 2011 | 2164 vizualizari

 

Am facut-o pt prima data,desi reteta o stiam de mult,de cand am fost prima oara in vacanta la bunica,departeee..Tocmai in Botosani..A iesit atat de buna...ca abia am apucat sa o gust de restul lumii...

 

INGREDIENTE

Pt blat,care trebuie sa fie unul subtire si un pic amarui:

  • 100 gr faina 
  • 30 gr unt 
  • 50 gr zahar
  • 3 linguri mari cacao
  • un varf de cutit bicarbonat(pe care am uitat sa-l sting)

Pt umplutura:

  • 400 gr branza de vaci proaspata
  • 250 ml lapte
  • o esenta de migdale
  • un pliculet zahar vanilat
  • 50 gr unt caldut
  • 4 galbenusuri 
  • 100 gr zahar(e mai buna un pic acrisoara)
  • fulgi de ciocolata amaruie(eu am taiat o cioco amaruie cu un cutitas)
  • (daca va plac adaugati si o mana de stafide)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si ciocolata amaruie:

Ingredientele pt blat se bat bine cu mixerul iar compozitia se da la frigider,aprox 15 minute.

.Intre timp se amesteca branza cu celelalte ingriedente pret de cateva minute.Cand aceasta e bine omogenizata,se scoate aluatul din frigider, si se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina(atentie,acesta trebuie sa fie un strat subtire)

Aluatul se ridica si pe marginile tavii cam 2 cm pt a putea sta branza.Compozitia se toarna peste aluat si se baga in cuptorul incins,maxim 200 grade pana compozitia se ingalbeneste un pic..

Se scoate din cuptor si se presara fulgii de ciocolata amaruie,sau bucatelele si se baga la cuptor pt coacere finala la temperatura mai joasa..Prajitura este gata cand compozitia de deasupra s-a rumenit un pic(ca nu mi-am adus aminte timpul de asteptare)..

Am lasat-o la racit cateva ore,apoi...aproape ca a disparut..S-a papat pe nerasuflate...A iesit grozavaaaa

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu branza dulce si ciocolata amaruie-0
Tarta cu branza dulce si ciocolata amaruie-1

COMENTARII (15)

mirela0911

mirela0911 1

24.01.2011, 15:45

tare bunaaa, pacat ca nu mai este

MIUTA

MIUTA 1

24.01.2011, 21:42

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 20:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!