Tarta cu branza dulce si felii de pere

de JulyCris in Prajituri, 13 Ian 2014 | 692 vizualizari

 

Ceva simplu,rapid si un gust minunat. Cand am facut-o prima data a fost senzatie,mai ales pt fetita mea.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt(la temperatura camerei)
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 2 linguri apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1,5 cana faina(cana de 250 ml)
  • 350 gr branza dulce
  • 1 ceasca smantana
  • 1 lingura gris
  • 2 linguri faina
  • coaja de lamaie
  • 1 ceasca zahar.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si felii de pere:

BLAT

Se framanta repede un aluat din 125 gr unt,2 linguri zahar,1 praf de sare,1 ou,2 linguri apa,1 plic zahar vanilat si 1,5 cana faina.

Se intinde intr-o tava de tarta si se umple cu crema obtinuta cu telul din: 350 gr branza dulce,1 ceasca smantana,1 lingura gris,2 linguri faina,coaja de lamaie,1 ceasca zahar.(ceasca de 100 ml).

Se acopera cu felii de pere,se presara zahar brun(1-2 linguri) si se coace aprox 30 de minute in cuptorul preincalzit la 160 grade.

Mie mi-a mai ramas aluat si am facut fasii pe care le-am pus peste tarta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu branza dulce si felii de pere 290636
retete culinare - Tarta cu branza dulce si felii de pere 290637
retete culinare - Tarta cu branza dulce si felii de pere 296551

COMENTARII (5)

babi5 1

13.01.2014, 12:43

MotanLaOale 1

13.01.2014, 14:10

JulyCris 1

13.01.2014, 14:17

Va multumesc din suflet!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55