Tarta cu branza dulce si fructe de padure

de leoflori in Prajituri, 11 Iun 2009 | 4629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat : 250 gr. faina 
  • 130 gr. unt 
  • 80 gr. zahar 
  • 1 ou 
  • crema 4 oua 
  • 70 gr. zahar 
  • 400 gr. branza vaci (am folosit crema quark cu vanilie 500 gr) 
  • 200 ml. smantana (20%) 
  • 100 ml. frisca 
  • 2 Linguri amidon 
  • 300 gr. fructe de padure congelate (reteta originala era cu 250 gr. zmeura)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si fructe de padure:

Blatul: Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se infasoara in folie si se lasa la frigider 30 minute.Apoi intindem o foaie subtire si o punem in forma de tarta de 26 cm. Se pune peste foaie o hartie de copt cu boabe de fasole pt. ingreunat si se coace blatul cca 10 minute.


Crema: Se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si zaharul. Separam ouale, galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza iar albusurile se bat cu un varf de sare si se adauga si ele.



Amidonul se toarne in ploaie, se omogenizeaza.

se aseaza compozitia de branza pe blat si se niveleaza.

Fructele se paseaza, se strecoara si se repartizeaza cu lingura peste branza. Se marmoreaza cu un betisor (de la frigarui) sau coada unei linguri, trecand usor printre straturi.

Se coace cca 40 minute. Se orneaza cu fructe oprite dinainte sau zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu branza dulce si fructe de padure 4443
retete culinare - Tarta cu branza dulce si fructe de padure 4444
retete culinare - Tarta cu branza dulce si fructe de padure 4445
retete culinare - Tarta cu branza dulce si fructe de padure 4446
retete culinare - Tarta cu branza dulce si fructe de padure 4447
retete culinare - Tarta cu branza dulce si fructe de padure 4448
retete culinare - Tarta cu branza dulce si fructe de padure 4449
retete culinare - Tarta cu branza dulce si fructe de padure 4450

COMENTARII (2)

Bucataras Dragos 1

11.06.2009, 13:44

mmm yammy

elena1988 1

05.03.2011, 10:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI