Tarta cu branza si bezea

de Lau in Prajituri, 15 Iul 2013 | 1777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g faina
  • 5-6 linguri de zahar
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 5 linguri de lapte
  • Crema de branza
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 cana de lapte
  • zeama de lamaie
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si bezea:

Blatul-intr-un vas mixam untul cu zaharul si galbenusul, adaugam laptele, adaugam faina si apa rece daca mai este nevoie (depinde de faina care o folosim) trebuie sa iasa un aluat potrivit de tare. Acoperim in folie alimentara si dam la rece 30 minute

Crema-intr-un vas mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam,smantana, laptele si branza. Amestecam si la final adaugam plicul de budinca si zeama de lamaie,

Asamblarea-blatul il intindem intr-o foaie rotunda (cat este tava) si adaugam in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Intepam blatul cu o furculita, adaugam crema de branza si dam la cuptor cca 20 minute pana se intareste crema

Bezea-mixam albusurile spuma dupa care adaugam zaharul treptat, zeama de lamaie si mixam pana se topeste zaharul si s-a format o spuma densa care nu curge de pe lingura

Scoatem tava de la cuptor si adaugam bezeaua,dam la cuptor pana ce bezeaua devine aurie,oprim cuptorul si lasam sa se raceasca in cuptor,

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu branza si bezea-0
Tarta cu branza si bezea-1
Tarta cu branza si bezea-2

COMENTARII (24)

Geanina87

Geanina87 1

15.07.2013, 22:11

Lau

Lau 1

16.07.2013, 09:32

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

20.07.2013, 11:53

super arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!