Tarta cu branza si bezea

de Lau in Prajituri, 15 Iul 2013 | 3374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g faina
  • 5-6 linguri de zahar
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 5 linguri de lapte
  • Crema de branza
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 cana de lapte
  • zeama de lamaie
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si bezea:

Blatul-intr-un vas mixam untul cu zaharul si galbenusul, adaugam laptele, adaugam faina si apa rece daca mai este nevoie (depinde de faina care o folosim) trebuie sa iasa un aluat potrivit de tare. Acoperim in folie alimentara si dam la rece 30 minute

Crema-intr-un vas mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam,smantana, laptele si branza. Amestecam si la final adaugam plicul de budinca si zeama de lamaie,

Asamblarea-blatul il intindem intr-o foaie rotunda (cat este tava) si adaugam in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Intepam blatul cu o furculita, adaugam crema de branza si dam la cuptor cca 20 minute pana se intareste crema

Bezea-mixam albusurile spuma dupa care adaugam zaharul treptat, zeama de lamaie si mixam pana se topeste zaharul si s-a format o spuma densa care nu curge de pe lingura

Scoatem tava de la cuptor si adaugam bezeaua,dam la cuptor pana ce bezeaua devine aurie,oprim cuptorul si lasam sa se raceasca in cuptor,

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si capsuni