Tarta cu branza si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 29 Mai 2011 | 2824 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura apa rece
  • 4-5 linguri faina
  • jumatate plic praf de copt
  • 1 esenta vanilie

crema:

  • 350 gr branza de vaci
  • 150 gr smantana mai groasa pentru frisca
  • jumatate cana de zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr capsuni(eu am avut conjelate)

jeleu:

  • 200 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 6 foi gelatina
  • optional 3-4 linguri apa(daca aveti capsunile congelate puneti zeama de la ele.eu asa am avut)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si capsuni:

blat:

mixam ouale spuma cu zaharul.

adaugam apa,praful de copt si esenta de vanilie.

la urma incorporam faina.

ungem o tava rotunda cu putina margarina,punem hartie de copt si punem compozitia in tava.

o dam in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita si lasam acolo pana blatul este copt.

il scoatem si il lasam sa se raceasca.

crema:

capsunile le decongelam(sau le spalam daca sunt proaspete).

le pasam in blender.

smantana o batem frisca cu zaharul pudra ,treptat.

branza o sfaramitam cu mana si o punem peste frisca.

mai mixam putin,apoi adaugam capsunile pasate si zaharul vanilat.

amestecam bine cu mixerul.

jeleul:

foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute in apa rece.

capsunile decongelate le pasam in blender.

intr-o cratita punem capsunile si zaharul  si le punem pe foc,si le lasam acolo pana se topeste zaharul bine de tot.

dupa ce s-a topit zaharul luam cratita de pe foc,adaugam gelatina hidratata si invartim bine de tot.

o lasam putin sa se raceasca.

asamblare:

intr-o tava detasabile de tort tapetam cu folie alimentara.

punem blatul,iar peste acesta crema de branza pe care o intindem uniform.

deasupra punem jeleul caldut.

dam la frigider cateva ore,apoi servim.

Pofta buna!!!!!!!!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu branza si capsuni-0
Tarta cu branza si capsuni-1
Tarta cu branza si capsuni-2
Tarta cu branza si capsuni-3
Tarta cu branza si capsuni-4

COMENTARII (37)

mirela0911 1

31.05.2011, 20:26

Rocs, amandoua amandoua

elena1988 1

31.05.2011, 22:07

este la fel ca a ta, de fapt am 2 una mare care pe mijloc are loc sa mai pui si altceva ca un fel de sertar, si una mai mica

Rocsi 1

01.06.2011, 11:07

-saru-mana mirela asemenea
-supe elena..mie una mi se pare practica ca o poti strange

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04