Tarta cu branza si iaurt

de alilianaa in Dulciuri, 10 Feb 2016 | 501 vizualizari

 

Este o prajitura putin dietetica, daca luam in calcul ca are zahar. Este folosita branza si iaurt cu continut scazut de grasime ( sub 1%).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 unt,
  • o lingura smantana,
  • o jumatate plic praf copt,
  • sare,
  • o lingura zahar pudra,
  • 200-250 g faina ( in functie de tipul acesteia),
  • un galbenus de ou.
  • Crema de branza si iaurt:
  • 250 g branza de vaci slaba Delaco,
  • 500 g iaurt slab Pilos,
  • 4 linguri gris,
  • 5 oua,
  • coaja rasa de lamaie,
  • un plic de zahar vanilat,
  • 200 g zahar
  • Ornament:
  • 2-3 jumatati de caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si iaurt:

Aluatul: Untul este dat pe razatoare si se amesteca cu faina si sarea. Se adauga praful de copt, smantana si galbenusul. Se omogenizeaza bine. Aluatul va fi tinut la rece cca 30 minute. Eu l-am tinut cateva ore, nu i-a facut niciun rau.

Crema: intr-un bol am amestecat branza si iaurtul, am adaugat zaharul si am omogenizat. Am folosit telul manual. Am pus grisul lingura cu lingura si ouale. Am pus coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat. 

Intr-o tava de tarta unsa cu ulei si un praf de faina,  am asezat aluatul.  Peste aluat am pus compozitia de mai sus. E putin lichida (ca o smantana groasa), nu-i bai se va lega. Se da la cuptor pentru cca 30 minute. Va fi rumena si frumoasa. 

Pentru aspectul parteti am pus caise taiate feliute mai subtiri, asa congelate cum sunt. Se vor coace sigur.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu branza si iaurt 427309
retete culinare - Tarta cu branza si iaurt 427310
retete culinare - Tarta cu branza si iaurt 427311
retete culinare - Tarta cu branza si iaurt 427312

COMENTARII (21)

Dya Daniela Andrei 1

10.02.2016, 22:01

Buna!

anca_rm 1

11.02.2016, 08:41

alilianaa 1

11.02.2016, 12:56

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55