Tarta cu branza si mac

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2013 | 7884 vizualizari

 

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac. Am vazut o reteta asemanatoare la bucataras Ruxy, mi-a placut ideea si am zis sa incer si eu. Este putin mai altfel decat a ei dar garantez ca este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 80 gr unt
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura mac
  • 230-250 gr faina
  • Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci
  • 80 gr crema de branza cu smantana Delaco
  • 3 oua
  • 4 linguri smantana
  • 1/2 legatura marar
  • 100 gr masline fara samburi
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si mac:

Blatul:

Intr-un bol punem untul, smantana, oul, putina sare si le amestecam bine. Adaugam praful de copt, macul, apoi faina ( la mine 230 gr au fost suficiente) si framantam pana toate  ingredientele sunt bine incorporate si obtinem o bila de aluat nelipicioasa. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.

Umplutura:

Amestecam branza de vaci cu crema de branza Delaco, smantana si ouale. Spalam mararul, indepartam coditele, il tocam marunt si il incorporam in branza. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Scoatem aluatul din frigider, il punem intr-o tava de tarta si cu degetele il intindem usor sa nu-l rupem, facand si o bordura pe marginile tavii. Punem umplutura ( dar mai pastram doua linguri) si o nivelam cu o paleta de silicon. Taiem cateva masline in jumatate pe lungime si le infingem bine in umplutura iar peste punem branza oprita. Spalam rosiile, le taiem felii si le asezam deasupra. Mai taiem cateva masline si le punem printre feliile de rosii apoi presaram oregao uscat.

Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita. Dupa 45-50 minute o sa observati ca deasupra s-a format o custa aurie iar tarta este gata. O scoatem sa se racoreasca si putem servi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun delicios: Sandwich "Buna Dimineata"