Tarta cu branza si mac

de yammy in Prajituri, 28 Mai 2009 | 4902 vizualizari

 

Nu pot sa descriu gustul in guvinte...dar pe mine tarta asta m-a cucerit :D

 

INGREDIENTE

Pt aluat:
  • 250 gr faina
  • 75 gr zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 1 ou
  • 125 gr unt rece
  • 1 plic praf de copt
Umplutura:
  • 150 gr mac + 100 gr zahar pudra
  • 7 lg lapte 
  • 4oua
  • 100 gr zahar
  • 300 gr branza de vaci
  • 75 gr unt moale
  • 1 plic budinca
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si mac:

Pt aluat:
-se amesteca toate ingredientele, se framanta
-aluatul rezultat se da la rece 30 min
-se intinde in tava de copt si se inteapa cu furculita

Umplutura:
-macul macinat si laptele se toarna peste foaie se da 10 min la cuptor (185 garade)
-
-se amesteca branza cu zaharul, untul, praful de budinca, galbenusurile
-se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in crema
-se toarna crema peste blat si se coace in continuare pana cand se coace blatul

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu branza si mac 3768
retete culinare - Tarta cu branza si mac 3769

COMENTARII (8)

ANCA 1

29.05.2009, 19:56

danygospodina 1

30.05.2009, 20:22

Ce bine ca nu ai descris gustul in cuvinte ! Ti-am hapait pandispanul cu mac, iar asta cu siguranta e de ... bucataras de bucataras.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21