Tarta cu branza si pui

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2015 | 3384 vizualizari

 

Aceasta tarta are gustul puiului cu smantana,si mi se pare ideala in orice moment din zi.

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 300 g faina
  • 100 ml apa rece
  • 6 lg ulei masline
  • 1/2 lgt sare grunjoasa
  • 1/4 lgt ghimbir pudra
  • 1/2 lgt turmeric pudra (optional)
  • Umplutura:
  • 350 g branza de vaci
  • 300 g iaurt
  • 200 g piept de pui (fier/gatit)
  • o ceapa mare (90 g curatata)
  • 1 morcov potrivit (80 g curatat)
  • 1 lg ulei
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 1/2 lgt maghiran uscat
  • 2 lg gris (25g)
  • 1/2 lgt sare
  • In plus : 2 lg gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si pui:

Baza:

Intr-un vas amesteca faina cu condimentele, adauga sarea, si apa si amesteca cu o lingura. Framanta apoi aluatul si incorporeaza uleiul treptat pana cand obtii un aluat omogen. Il acoperi cu un prosop si il lasi deoparte cat timp preatesti umplutura.

Umplutura:

1. Taie cubulete ceapa curatata si spalata si pune-o la calit in ulei pana se inmoaie. 

2. Taie morcovul (curatat si spalat) si pieptul de pui in cubulete.

3. Intr-un vas amesteca branza, iaurtul, grisul, ceapa, morcovul, pieptul de pui cimbrul si maghiranul.

Asamblare:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

 2. Intinde aluatul si pune-l intr-o tava (23cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu o lingura de gris.  Apasa bine marginile, si taie surplusul de aluat (il vei folosi la decorat). 

 3.Tapeteaza baza tartei cu o lingura de gris, roteste tava astfel incat grisul sa acopere toata baza apoi toarna umplutura, niveleaza si pune aluatul ramas (eu l-am decupat cu o forma pentru biscuiti).

 4. Introdu tava in cuptor pentru 40 de minute sau pana observi ca s-a rumenit.

 5. Dupa ce s-a copt o lasi sa se raceasca complet, apoi o poti portiona dupa preferinta.

 S-aveti pofta!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si ciuperci