Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Aceasta tarta are gustul puiului cu smantana,si mi se pare ideala in orice moment din zi.
Baza:
Intr-un vas amesteca faina cu condimentele, adauga sarea, si apa si amesteca cu o lingura. Framanta apoi aluatul si incorporeaza uleiul treptat pana cand obtii un aluat omogen. Il acoperi cu un prosop si il lasi deoparte cat timp preatesti umplutura.
Umplutura:
1. Taie cubulete ceapa curatata si spalata si pune-o la calit in ulei pana se inmoaie.
2. Taie morcovul (curatat si spalat) si pieptul de pui in cubulete.
3. Intr-un vas amesteca branza, iaurtul, grisul, ceapa, morcovul, pieptul de pui cimbrul si maghiranul.
Asamblare:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intinde aluatul si pune-l intr-o tava (23cm diametru) unsa cu unt si tapetata cu o lingura de gris. Apasa bine marginile, si taie surplusul de aluat (il vei folosi la decorat).
3.Tapeteaza baza tartei cu o lingura de gris, roteste tava astfel incat grisul sa acopere toata baza apoi toarna umplutura, niveleaza si pune aluatul ramas (eu l-am decupat cu o forma pentru biscuiti).
4. Introdu tava in cuptor pentru 40 de minute sau pana observi ca s-a rumenit.
5. Dupa ce s-a copt o lasi sa se raceasca complet, apoi o poti portiona dupa preferinta.
S-aveti pofta!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult