Tarta cu branza si spanac

de Miha in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2013 | 2111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 350 g faina
  • 2 linguri malai fin
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita sare
  • apa rece atat cat cere aluatul
  • Pentru umplutura:
  • ~100 g mozzarella proaspata
  • ~100 g telemea
  • ~100 g cascaval
  • ~200 g smantana
  • 2 oua
  • spanac
  • piept de curcan
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si spanac:

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina, malaiul, praful de copt si sarea. Adaugam untul rece taiat cubulete si incepem sa framantam cu varful degetelor pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Incepem apoi sa adaugam apa rece, cate putin, pana aluatul devine compact si nu se mai lipeste de maini. Dam la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Ingredientele si cantitatile pot  varia in functie de preferinta fiecaruia. Pieptul de curcan este optional si se poate inlocui si cu piept de pui.

Intr-un castron amestecam toate cele 3 feluri de branza, adaugam ouale si smantana. Omogenizam si condimentam dupa gust. La sfarsit incorporam carnea taiata cubulete si spanacul tocat.

Scoatem aluatul de la rece si il intindem in tava de tarta, imbracand si marginile tavii. Turnam compozitia pentru umplutura. Din restul de aluat facem o impletitura pe care o vom pune pe marginea tartei.

Ungem tarta cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.

Sursa de inspiratie

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu branza si spanac-0
Tarta cu branza si spanac-1
Tarta cu branza si spanac-2

COMENTARII (32)

Rux

Rux 1

19.01.2013, 23:05

MINUNATA!!!!

Miha

Miha 1

20.01.2013, 15:23

diana_k

diana_k 1

21.01.2013, 11:57

foarte buna tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!