Tarta cu branza si spanac

de oanapl in Mancare copii, 17 Mai 2020 | 4348 vizualizari

 

aluaturi de casa
Am primit de la mama-soacră o sacoșă plină de baby spanac și era păcat să nu pregătesc ceva bun cu el. Am făcut o supă cremă de spanac și această tartă delicioasă. Am avut ceva de lucru, până când am terminat de spălat frunză cu frunză spanacul, pentru că era plin de pământ, dar în final, a meritat efortul.
Când cumpărați spanac, trebuie să țineți cont de faptul că se pierde foarte mult... rămâneți cu jumătate din cantitate.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250g făină
  • 1 ou
  • 125g unt rece
  • 1 lingură apă rece
  • ½ linguriță sare
  • pentru umplutură:
  • 200g spanac proaspăt
  • 1 fir usturoi verde
  • o legatură pătrunjel
  • 600g brânză de vaci
  • 5 ouă
  • 1 linguriță sare
  • Mărar
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si spanac:

Din ingredientele menționate mai sus, se frământă un aluat omogen și elastic, care se dă la rece circa 30 de minute, apoi se întinde în foaie și se tapetează cu el o formă rotundă, lăsând să curgă peste margini. Se înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc. Se presară pesmetul deasupra.

Se spală spanacul sub jet de apă rece, se scurge bine și pune într-o tigaie încinsă, cu o lingură de ulei și se înăbusă câteva minute, până se înmoaie. Se pune într-o strecurătoare să se scurgă surplusul de apă.

Se  mixează ouăle cu puțină sare, apoi se adaugă peste brânză și se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, până când se obține o cremă fină. Se adaugă mărarul și pătrunjelul tocate mărunt, usturoiul tăiat rondele și spanacul scurs bine de apă și tocat. Se adaugă făina și se omogenizează, apoi se toarnă compoziția peste aluatul din tavă. Aluatul care curge peste margini se aduce spre interiorul tartei.

Tarta se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute, la 180 de grade C, până când se rumenește frumos deasupra.Se lasă să se răcorească puțin și se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca