Tarta cu branza si visine

de Laly in Prajituri, 10 Aug 2010 | 5178 vizualizari

 

O tarta foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de tarta:
  • 300 ml apa minerala
  • 300 ml ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 1 pachet pudding de vanilie
  • 7 oua
  • 300 gr visine (congelate,proaspete sau din compot) fara samburi
  • 200 ml smantana
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de gris
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si visine:

Pentru aluat:

-amestecam apa minerala cu uleiul si un praf de sare.Se adauga faina pana iese un aluat tare,bun de intins.Se lasa aluatul 30 minute la frigider.

Pentru umplutura:

-punem branza la scurs.Cand este gata se pune intr-un castron impreuna cu smantana,zahar (cat de dulce doreste fiecare),ouale,praful de budinca nedizolvat,si esenta de lamaie.

Se mesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele.Se intinde aluatul,cat de gros doreste fiecare.

Se pune intr-o tava rotunda( se poate pune in orice forma dorim)aluatul,si se imbraca forma cu el.

Se lasa aluatul mai mare sa imbrace si peretii tavii.Se pune pe fundul tavii grisul, apoi se toarna umplutura.Se pun si visinele.

Se face un grilaj din coca ramasa.Se unge cu ou si se da la cuptor.Se lasa pana se rumeneste usor deasupra.

Se taie cand este rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu branza si visine-0
Tarta cu branza si visine-1

COMENTARII (36)

Adinacarla

Adinacarla 1

08.09.2010, 11:40

am venit si eu la desert ...cam tarziu

jolygina

jolygina 1

19.09.2010, 00:51

pare foarte buna nu am facut nicodata sa ,trebuie sa incerc

elena1988

elena1988 1

24.02.2011, 09:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!