Tarta cu branza si zmeura

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 5 Iul 2011 | 4249 vizualizari

 

astazi aimplinim 3 anisori de la casatorie, stiu ca este putin, insa noi ne simtim, ca si cum am fi casatoriti de o vesnicie, ma rog la D-zeu sa ne dea sanatate pentru a ne putem creste baietelul si sa ne bucuram impreuna de viata, asa cum este ea, cu bune si rele! ♥♥♥♥
Si pentru ca azi si bos implineste 14 ani de la casatorie, iar dia 8 ani de cand este cu soutl ei, haideti sa ciocnim un pahar de sampanie si sa servim o felie de tarta impreuna :*

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:  
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • unp raf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru crema de branza:
  • 300 g branza proaspata
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • pentru jeleul de zmeura:
  • 300 g zmeura
  • 6 linguri zahar pudra
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelatina
  • Pentru decor:
  • zmeura
  • menta proaspata

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si zmeura:

Batem ouale cu un praf de sare panan isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, uleiul, faina, praful de copt, zaharul vanilat si omogenizam bine compozitia.

turnam compozitia intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mic.

Intre timp pregatim crema:
Mixam branza cu zaharul si untul la temperatura camarei pana se omogenizeaza si dam la rece.

Dupa ce s-a racit blatul, punem crema peste el ( nu este nevoie sa-l insiropati, este foarte moale si pufos).

Pregatim jeleul:
Pasam zmerua, o amestecam cu zaharul si apa, dupa care punem si gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet si dam la rece cateva minute pana incepe sa se intareasca.

Punem apoi jeleul peste crema ( punem mai intai in mijloc, apoi urmand ca el sa  se scurga catre margini).

Ornam cu zmeura

Dam la rece cel putin 3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza,crema de smantana si nuca