Tarta cu brinza si spanac

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2013 | 6769 vizualizari

 

Cum nu sunt o specialista si daca tot imi plac asa de mult tartele, m-am apucat sa citesc despre aluaturile de tarte frantuzesti. Asa am aflat ca aluaturile sarate se numesc pate brisee si cele dulci pate sucree si mai este patee sablee.... Veti gasi multe informatii si diferite retete, ramine la latitudinea voastra sa alegeti...eu am ales cel de aici http://www.foodstory.ro/cum-sa-guides/lectia-de-gatit-aluatul-de-tarta

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 300 gr faina
  • 150 gr unt rece
  • 1 praf de sare
  • 8-9 linguri apa rece

pt umplutura:

  • 1 kg spanac(eu l-am avut congelat, dar nu din cel cumparat din magazin)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 catei usturoi s-au 1 legatura usturoi verde
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 4 oua
  • 200 gr brinza de vaci(de la Lidl)
  • 200-300 gr cas de capra
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

pt decor:

  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu brinza si spanac:

Pregatim aluatul, pe care eu l-am facut la robot, am pus faina si sarea in vasul robotului, am adaugat untul rece taiat cubulete si le-am mixat pina au devenit nisipoase(citeva secunde, maxim 10), am adugat apa rece, am mai mixat pina ingredientele au format un aluat(10-15 secunde). Aluatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pt 30 minute.(eu l-am facut cu o zi inainte)

Pt umplutura:am lasat spanacul sa se dezghete(din rezervele proprii de la congelator). Ceapa taiata marunt se pune la calit in citeva linguri ulei de masline, se adauga si usturoiul taiat marunt si se lasa sa se caleasca 2-3 minute. Se adauga spanacul bine scurs de zeama lasata si taiat marunt, ouale si brinza de vaci si amestecati compozitia. La inceput am pus doar 2 oua dar compozitia era prea uscata si am mai adaugat 2 oua. Am ras casul de capra si l-am adaugat si pe acesta, mararul taiat marunt, sare, piper dupa gust. 

Aluatul l-am pus pe masa de lucru infainata, l-am intins cu sucitorul, l-am rulat pe sucitor si l-am pus in forma de tarta unsa cu unt s-au ulei si tapetata cu faina. Am taiat marginile, eu am folosit foarfeca de bucatarie, am intepat cu furculita aluatul, am pus hirtie de copt, boabe de fasole,suficiente cit sa acopere aluatul si am dat aluatul de tarta in cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. Am pus compozitia de spanac, din aluatul ramas taiat de pe margini am taiat cu o forma floricele, le-am pus peste spanac si le-am uns cu galbenusul amestecat cu lapte. Am mai dat tarta la cuptor pt 20 minute si inca 10 minute cu focul stins.  

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

lasati tarta sa se raceasca bine inainte de a o taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu brinza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta foietaj la tigaie