Tarta cu budinca si fructe

de T I M E A in Torturi, 27 Apr 2014 | 48497 vizualizari

 

Desertul acesta este printre primele pe care am invatat sa il fac inca de cand eram in scoala generala. Este o reteta clasica de tarta cu budinca si fructe. Este foarte simpla dar chiar si asa am explicat pas cu pas cum trebuie facuta si am facut si poze foarte explicite pentru incepatorii care doresc sa incerce un desert usor.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • (puteti pune daca doriti o lingurita praf de copt, eu nu am folosit)
  • Umplutura:
  • 1 plic praf de budinca cu gust de capsuni Dr. Oetker
  • 450 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • 250 gr capsuni
  • 1 banana
  • 1 pliculet gelatina transparenta pt tarte Dr. Oetker
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu budinca si fructe:

Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam pe rand cele trei linguri de zahar si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile si mixamdin nou iar la final incorporam faina folosind  o spatula.

Turnam compozitia in tava de tarta tapetata cu unt si evetual si cu faina. Eu am pus doar unt.

Dam tava  la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 20-25 minute.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin intoarcem blatul pe o farfurie.

In timp ce avem blatul la cuptor pregatim budinca conform  instructiunilor de pe ambalaj.

Fructele le spalam, le curatam si apoi le feliem.

Pe blatul rasturnat turnam budinca si nivelam.

Fructele feliate le punem de jur imprejur in felul urmator: un rand de capsune, un rand de banane si tot asa. O sa arate ca o floare.

Gelatina o punem intr-un vas impreuna cu zaharul si apa si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si turnam peste fructe. O sa curga si pe laturi, dar nu e nici un bai iar ce curge pe tava indepartam apoi. 

Tinem tarta in frigider pana se intareste gelatina sau pana dorim sa o servim.

TIPS-URI

1

Daca folositi budinca de vanilie merge cu absolut orice combinatie de fructe

2

Nu e necesar sa puneti praf de copt dar cum multa lume nu percepe un blat fara praf de copt, puteti pune o lingurita rasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu budinca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

iulia29 1

23.02.2016, 17:13

tocmai am facut-o si eu si a iesit ffff buna<parerea mea:ar trebui blatul un pic insiropat ar iesi mai.......nu te supara pt sugestie>si nu trebuie deloc praf de copt ca creste cat trebuie.multumesc pt reteta

T I M E A 1

23.02.2016, 19:00

Iulia, acest gen de tarte nu se insiropeaza pt ca daca pui budinca cat e inca calda e ok. Normal ca dupa preferintele fiecaruia se poate adapta si cui ii place insiropat evident ca poate face asa. Eu prefer varianta fara

iulia29 1

23.02.2016, 20:33

oricum de buna e ffff buna si usor defacut si ieftina.multumesc pt reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza de vaci si fructe