Tarta cu budinca si fructe

de Lavinia in Torturi, 30 Apr 2014 | 8674 vizualizari

 

De cand am vazut-o la Timea mi-a ramas gandul la ea asa ca nu am mai rezistat si am facut-o si eu:x Am avut ceva probleme cu tort gelee-ul (nu e prima data) asa ca tarta mea nu a iesit asa de aspectuoasa,insa gustul este senzational:x

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de sare:
  • Crema 1 :
  • 1 plic budinca de capsuni
  • 2-3 linguri de zahar(dupa gust)
  • 380 ml lapte
  • Crema 2:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2-3 linguri de zahar(dupa gust)
  • 380 ml lapte
  • Extra:
  • 5-6 capsuni(mai maricele am avut eu)
  • 2 banane mici
  • 1 plic tort gelee transparent
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu budinca si fructe:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa.

Am adaugat galbensurile si am mai mixat cateva secunde la viteza mica.

Am incorporat treptat si faina cernuta amestecand usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

Am tapetat o tava de tarta cu unt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Am lasat blatul la racit apoi l-am pus pe un platou/farfurie mai mare.

Intre timp am preparat budincile.

Am pus laptele pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.

Am amestecat praful de budinca cu zaharul apoi am adaugat laptele fierbinte amestecand bine pana am dizolvat praful de budinca.

Am pus amestecul pe foc amestecand continuu cu un tel pana s-a ingrosat.
(Am procedat la fel cu ambele budinci)

Am lasat budincile sa se raceasca 10-15 minute amestecand din cand in cand in ele .

Peste blatul de tarta am pus din loc in loc cate 1 lingura de budinca de capsuni,una de vanilie si am procedat la fel pana am terminat budincile.

Am taiat fructele in felii si le-am asezat peste tarta.

Am preparat tort gelee-ul dupa instructiunile de pe plic apoi l-am pus peste fructe.(Aici am avut o problema,dupa ce l-am pus peste fructe s-a inmuiat foarte tare dar din fericire nu a influentat deloc gustul tartei ,ba din contra a insiropat-o si a iesit mai delicioasa)

Am dat tarta la rece pentru minim 3-4 ore .

TIPS-URI

1

Puteti servi tarta cu frisca .

2

Am folosit o tava de tarta de 26 cm diametru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu budinca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

30.04.2014, 20:32

Imi plac genul asta de tarte

LidiaChivu 1

30.04.2014, 22:31

imi place!

Sylvia 1

01.05.2014, 09:26

arata nemaipomenit !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe rapida (video)