Tarta cu caise

de Gicuta in Prajituri, 8 Iul 2014 | 3356 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
  • 250g faina,
  • 3 linguri zahar pudra ,
  • 100 g unt ,
  • 1 ou,
  • un praf sare,
  • coaja citrice,
  • esente,
  • 2 linguri smantana(apa sau lapte)
  • crema vanilie:
  • 500 ml lapte ,
  • 3 linguri faina ,
  • 100 g unt ,
  • 3 oua, esenta de vanilie (pastaie de vanilie, zahar vanilat)
  • Alte ingrediente:
  • 500g caise,
  • 1 plic de tort gelee
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caise:

mod preparare aluat:

Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si  se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu vârful degetelor pana  se incorporeaza faina in unt ,apoi se adauga oul ,esentele, coaja de citrice,  smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se impacheteaza in folie si se lasa o ora in frigider. Aluatul se coace intr-o forma unsa cu unt in cuptorul bine incins cam 25-30 minute.

mod de preparare crema:

Se pune laptele la fiert  de preferat intr-o oala cu fundul  dublu

Ouale se bat bine  cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga faina  si se pune peste laptele fierbinte. Se amesteca energic  sa nu faca cocoloase.Cand crema s-a ingrosat ca o smantana se da deoparte si se adauga esenta de vanile si untul. Se lasa sa se racoreasca si se toarna peste foaia de tarta coapta si racita. Deasupra se orneaza cu caise peste care se toarna un plic de tort gele preparat dupa instuctiunile de pe plic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

AG 1

28.07.2014, 13:46

Buna, mi-a iesit tarta, f delicioasa. Am avut dificultati la crema de vanilie, nu ai precizat cate linguri de zahar se pun in crema. in rest, toate bune! merci.

Gicuta 1

04.08.2014, 11:04

Asa este, am omis sa trec cantitatea de zahar de la crema.... 4-5 linguri

marinica05 1

22.01.2015, 11:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise si nectarine