Tarta cu caise

de retetele_tinei in Prajituri, 11 Dec 2014 | 929 vizualizari

 

Aceasta minunata, reteta, este foarte, foarte gustoasa, datorita fructelor si a gemului. Se poate bineinteles, incerca cu orice fruct si gem... enjoy!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 125 g unt, rece de la frigider
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 1/2 borcan de gem de caise
  • 13 caise intregi
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de copt
  • putina sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caise:

Intr-un bol amestecam faina cu oul, zaharul, untul taiat bucatele, putina sare, coaja rasa de la o lamaie si praful de copt. Se framanta bine, pana untul se incorporeaza cu faina. La sfarsit, trebuie sa aveti un aluat, perfect, care sa nu se lipeasca de maini. Aluatul se inveleste intr-o folie transparenta. Dupa se da la frigider pt 40 de minute.

Dupa ce a stat suficient in frigider, aluatul se intinde pe o hartie de copt. Intins, se pune, in tava cu tot cu hartia de copt. Peste aluat se pune gemul de caise. Caisele, se spala, se taie in doua si se scot samburii. Jumatatile aceastea se aranjeaza in tava, dupa plac. Se umple toata suprafata tartei cu jumatati de caise.

Tava se da la cuptor, pana cand caisele sunt coapte, iar marginile tartei prind o culoare maronie, placuta. Se lasa la racit.

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu alte fructe

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu caise 356797
retete culinare - Tarta cu caise 356799
retete culinare - Tarta cu caise 356800
retete culinare - Tarta cu caise 356802
retete culinare - Tarta cu caise 356803
retete culinare - Tarta cu caise 356804
retete culinare - Tarta cu caise 356805
retete culinare - Tarta cu caise 356810
retete culinare - Tarta cu caise 356811
retete culinare - Tarta cu caise 356812
retete culinare - Tarta cu caise 356813
retete culinare - Tarta cu caise 356814
retete culinare - Tarta cu caise 356815
retete culinare - Tarta cu caise 356816
retete culinare - Tarta cu caise 356817

COMENTARII (7)

babi5 1

11.12.2014, 22:03

bogorodeamarian 1

11.12.2014, 23:43

mmm bunnn... mai ales daca adaugi si cateva fructe goji sau cu dulceata din fructe proaspete Goji.www.gojiromania.com

Lau 1

12.12.2014, 11:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S