Tarta cu caise si budinca de vanilie

de La Ancuta in Prajituri, 20 Iul 2012 | 6376 vizualizari

 

Pentru ca tot e vremea caiselor, m-am gandit la un desert simplu, fara prea multe batai de cap, dar delicios. Daca nu vreti sa folositi budinca din plic, puteti sa o faceti acasa. Eu trebuie sa recunosc ca de data asta am fost comoda si am apelat la varianta din plic :)

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 vanilie
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 150 g smantana
  • 50 g aschii de ciocolata sau ciocolata rasa
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri zahar (pentru budinca)
  • 375 ml lapte
  • caise
  • zahar pudra (pentru decor)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caise si budinca de vanilie:

Incepem cu prepararea budincii. Amestecam praful de budinca cu zaharul si 5 linguri de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. cand incepe sa fiarba adaugam budinca dizolvata si amestecam pana se ingroasa. Dam de pe foc si mai amestecam din cand in cand ca sa nu faca crusta.

Pentru aluat mixam bine untul cu zaharul si vanilia. Adaugam pe rand ouale si mixam bine dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitie impreuna cu smantana. Amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam aschiile de ciocolata sau ciocolata rasa.

Turnam compozitia in tava rotunda (26 cm) si nivelam.

Punem budinca racita intr-un posh si facem moate in aluat. Varful poshului trebuie scufundat putin in aluat, astfel moatele nu vor fi doar la suprafata tartei.
Deasupra asezam caisele spalate si curatate de samburi.

Dam la cuptor, la foc potrivit ~ 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Lasam sa se raceasca iar apoi o scoatem din tava si pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

La Ancuta 1

18.07.2013, 15:19

Multumesc Aurora

babi5 1

21.08.2013, 21:17

Ce buna-bd am sa incerc cu prune ;-) :

La Ancuta 1

21.08.2013, 21:40

Babi sper sa-ti placa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu caise şi iaurt