Tarta cu capsune

de noiinbucatarie in Prajituri, 3 Aug 2016 | 311 vizualizari

 

Mai avem inca capsune la tara, putine, dar am mai gasit sa fac o tarta delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g capsuni + 3 linguri de zahar + 1 lingura de faina.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsune:

Amestecam mai intai faina cu praful de copt si cu zaharul. Adauagam oul si untul rece si amestecam cu mana. Va rezulta un aluat sfaramicios, nu legat bine.
Tapetam o forma de tarta dreptunghiulara sau o forma rotunda cu hartie de copt. Punem 1/3 din compozitie si presam cu degetele pe fundul formei, dar ridicam aprox. 1 cm si pe peretii formei sa nu curga crema de capsune.
Capunile le taiem in doua, adaugam zaharul si le punem pe foc aprox 10 minute.  Scurgem jumatate din zeama lasata de capsuni, iar peste capsuni adaugam lingura de faina. Amestecam si mai lasam pe foc inca 2-3 minute.
Punem capsunile in foarma de tarta, presaram restul de aluat oprit( la mine a fost cam putin) si dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
Lasam 10-15 minute la cuptor la foc iute. Pofta buna!
 
 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui capsunele cu alte fructe sau chiar cu ciocolata.

2

Putem orna cu ciocolata sau alte fructe

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu capsune-0
Tarta cu capsune-1
Tarta cu capsune-2
Tarta cu capsune-3
Tarta cu capsune-4
Tarta cu capsune-5
Tarta cu capsune-6

COMENTARII (15)

mirela0911

mirela0911 1

04.08.2016, 18:30

Rocsi

Rocsi 1

04.08.2016, 19:46

Imi place!

ancutsa

ancutsa 1

27.08.2016, 16:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!