Tarta cu capsuni - 100

de MotanLaOale in Prajituri, 10 Iun 2011 | 2007 vizualizari

 

Incet, incet, mai cu un comentariu, mai cu o gluma, mai cu hohote de ras irezistibile, dar obligatoriu zilnic cu apa in gura de pofta, mai cu o reteta am ajuns si eu la reteta cu numarul 100.
Este prima tarta pe care o fac si va multumesc pentru inspiratie si pentru minunatele retete pe care le postati.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 250 ml lapte
  • 1 plic Crema tarte cu fructe - Dr. Oetker
  • SIROP
  • 4 linguri zahar
  • 200ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • DECOR
  • 1 plic Tort Gelee rosu - Dr. Oetker
  • 300g capsuni curatate si uscate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni - 100:

BLAT

Se separa ouale.

Se mixeaza albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si un praf de sare pana se intareste si devine lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.

Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste albusuri si se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza.

Compozitia se toarna intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se coace 20-25 minute in cuptorul preincalzit.

Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se rastoarna pe gratar si se lasa la racit.

CREMA

Se face conform indicatiilor de pe ambalaj si se lasa la racit.

Mie mi s-a parut a fi cam putina pentru tarta mea. Data viitoare o sa fac eu si crema.

SIROPUL

Zaharul cu zaharul vanilat si cu apa se fierb 2-3 minute si se lasa la racit.

DECOR

Capsunile uscate si mari se taie in felii iar cele mici se lasa asa.

Tort Gelee se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj in momentul folosirii.

ASAMBLAREA

Blatul se pune pe platou si se insiropeaza (nu prea mult).

Crema se toarna peste blat si se niveleaza.

Se pun capsunile dupa dorinta si inspiratie (eu am pus cam putine dupa parerea mea dar am constatat doar cand am mancat prima felie).

Se toarna jeleul cald pe deasupra.

Se pune la rece in frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Se taie felii si se orneaza cu frisca.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu capsuni - 100 109702
retete culinare - Tarta cu capsuni - 100 109703
retete culinare - Tarta cu capsuni - 100 109704
retete culinare - Tarta cu capsuni - 100 109705
retete culinare - Tarta cu capsuni - 100 109706
retete culinare - Tarta cu capsuni - 100 109707
retete culinare - Tarta cu capsuni - 100 109708
retete culinare - Tarta cu capsuni - 100 109709
retete culinare - Tarta cu capsuni - 100 109710
retete culinare - Tarta cu capsuni - 100 109711
retete culinare - Tarta cu capsuni - 100 109712
retete culinare - Tarta cu capsuni - 100 109713
retete culinare - Tarta cu capsuni - 100 109714
retete culinare - Tarta cu capsuni - 100 109715

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

12.06.2011, 20:19

Multumesc tuturor pentru aprecieri si urari

mihaelar63 1

16.06.2011, 09:05

Felicitari si la mai mare

MotanLaOale 1

16.06.2011, 10:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S