TARTA CU CAPSUNI

de Roda in Prajituri, 6 Iun 2009 | 5211 vizualizari

 

Este sezonul capsunilor, sa profitam de ele !!!

 

INGREDIENTE

  • 2oua,
  • 150g.faina,
  • 250g.+1 lingura zahar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • 1 lamaie,
  • 100ml. apa,
  • 1 plic praf de budinca de vanilie,
  • 250ml. lapte,
  • 200g. capsuni,
  • 1 plic gelatina colorata ,
  • 1 esenta de rom;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TARTA CU CAPSUNI:

1.Se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si sucul de lamaie,se bat in continuare  pana se obtine o bezea.Se incorporeaza galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt,apa si coaja rasa de lamaie.Se toarna compozitia intr-o forma de tarta unsa cu margarina  si tapetata cu faina si se coace 30-40 de minute.Cand s-a copt,se rastoarna tarta pe un platou sau pe o farfurie rotunda.

2.Se prepara crema:se amesteca praful de budinca cu putin lapte rece si 1 lingura de zahar ,se aduga amestecul peste laptele ramas si  pus la fiert si se fierbe budinca 2-3 minute.Se intinde budinca peste tarta .

3.Se spala fructele,se taie felii si se aseaza peste crema .

4.Se fierbe un sirop din 3 linguri de apa, 1 lingura zahar  si esenta de rom ,se adauga gelatina ,se lasa sa se dizolve(fara sa fiarba) si se intinde peste fructe.Se da tarta la frigider pentru 1 ora.

Obs:Se pot folosi si alte fructe de sezon:caise, cirese, visine, struguri ,prune etc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA CU CAPSUNI" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Roda 1

07.06.2009, 15:52

Imi pare bine.Daca o prepari , sa-mi spui cum ti-a reusit.

elena1988 1

04.03.2011, 18:43

Rahela Velicu 1

18.06.2021, 12:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si capsuni