TARTA CU CAPSUNI

de Roda in Prajituri, 6 Iun 2009 | 2276 vizualizari

 

Este sezonul capsunilor, sa profitam de ele !!!

 

INGREDIENTE

  • 2oua,
  • 150g.faina,
  • 250g.+1 lingura zahar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • 1 lamaie,
  • 100ml. apa,
  • 1 plic praf de budinca de vanilie,
  • 250ml. lapte,
  • 200g. capsuni,
  • 1 plic gelatina colorata ,
  • 1 esenta de rom;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TARTA CU CAPSUNI:

1.Se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si sucul de lamaie,se bat in continuare  pana se obtine o bezea.Se incorporeaza galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt,apa si coaja rasa de lamaie.Se toarna compozitia intr-o forma de tarta unsa cu margarina  si tapetata cu faina si se coace 30-40 de minute.Cand s-a copt,se rastoarna tarta pe un platou sau pe o farfurie rotunda.

2.Se prepara crema:se amesteca praful de budinca cu putin lapte rece si 1 lingura de zahar ,se aduga amestecul peste laptele ramas si  pus la fiert si se fierbe budinca 2-3 minute.Se intinde budinca peste tarta .

3.Se spala fructele,se taie felii si se aseaza peste crema .

4.Se fierbe un sirop din 3 linguri de apa, 1 lingura zahar  si esenta de rom ,se adauga gelatina ,se lasa sa se dizolve(fara sa fiarba) si se intinde peste fructe.Se da tarta la frigider pentru 1 ora.

Obs:Se pot folosi si alte fructe de sezon:caise, cirese, visine, struguri ,prune etc.

 

 

COMENTARII (3)

luminita20_2006 1

07.06.2009, 11:40

super...imi place reteta ta

Roda 1

07.06.2009, 15:52

Imi pare bine.Daca o prepari , sa-mi spui cum ti-a reusit.

elena1988 1

04.03.2011, 18:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29