TARTA CU CAPSUNI

de Roda in Prajituri, 6 Iun 2009 | 2229 vizualizari

 

Este sezonul capsunilor, sa profitam de ele !!!

 

INGREDIENTE

  • 2oua,
  • 150g.faina,
  • 250g.+1 lingura zahar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • 1 lamaie,
  • 100ml. apa,
  • 1 plic praf de budinca de vanilie,
  • 250ml. lapte,
  • 200g. capsuni,
  • 1 plic gelatina colorata ,
  • 1 esenta de rom;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TARTA CU CAPSUNI:

1.Se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si sucul de lamaie,se bat in continuare pana se obtine o bezea.Se incorporeaza galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt,apa si coaja rasa de lamaie.Se toarna compozitia intr-o forma de tarta unsa cu margarina si tapetata cu faina si se coace 30-40 de minute.Cand s-a copt,se rastoarna tarta pe un platou sau pe o farfurie rotunda.


2.Se prepara crema:se amesteca praful de budinca cu putin lapte rece si 1 lingura de zahar ,se aduga amestecul peste laptele ramas si pus la fiert si se fierbe budinca 2-3 minute.Se intinde budinca peste tarta .


3.Se spala fructele,se taie felii si se aseaza peste crema .


4.Se fierbe un sirop din 3 linguri de apa, 1 lingura zahar si esenta de rom ,se adauga gelatina ,se lasa sa se dizolve(fara sa fiarba) si se intinde peste fructe.Se da tarta la frigider pentru 1 ora.


Obs:Se pot folosi si alte fructe de sezon:caise, cirese, visine, struguri ,prune etc.


 

COMENTARII (3)

luminita20_2006 1

07.06.2009, 11:40

super...imi place reteta ta

Roda 1

07.06.2009, 15:52

Imi pare bine.Daca o prepari , sa-mi spui cum ti-a reusit.

elena1988 1

04.03.2011, 18:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!