Tarta cu capsuni

de Lau in Prajituri, 1 Iun 2011 | 1916 vizualizari

 

la multi ani la toti copiii

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • CREMA
  • 200 ml iaurt simplu
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 300 g capsuni
  • JELEU
  • 50 ml sirop de capsuni
  • 100 g capsuni
  • 1 plic de tort jelle rosu
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se adauga si faina si se omogenizeaza cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

CREMA-gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Frisca batuta o amestecam cu iaurtul si gelatina hidratata, apoi omogenizam

Blatul racit il insiropam cu sirop de capsuni. Asezam capsuni si turnam crema, apoi dam la rece

JELEU-capsunile se taie bucati si se amesteca cu siropul de capsuni, zaharul si plicul de tort jelle. Se adauga apa treptat si se pune la foc cca 1 minut amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca putin dupa care se toarna peste crema

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu capsuni-0
Tarta cu capsuni-1
Tarta cu capsuni-2
Tarta cu capsuni-3
Tarta cu capsuni-4

COMENTARII (24)

Lau 1

03.06.2011, 08:15

mamaie

Rux 1

03.06.2011, 21:58

Delicioasa Lau

gaby_gabytza 1

04.06.2011, 12:33

arata fff bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04