Tarta cu capsuni

de LadyCrs in Prajituri, 20 Mai 2012 | 2865 vizualizari

 

Și vă urez multă sănătate tuturor celor care purtați numele de Constantin, Elena sau derivatele lor! La mulți ani!

 

INGREDIENTE

  • 200 g făina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • un vârf de sare
  • 50 g zahăr
  • 50 g nucă măcinată
  • căpșuni ( 800 g)
  • pudding 2 plicuri
  • 1 l lapte
  • zahăr pudră 8 linguri
  • un plic gelatină roșie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Făina se pune într-un vas și în mijloc se face o găurică unde punem oul. Apoi adăugăm untul, sare și nuca și frământăm bine de tot. Facem o bilă și o lăsăm al frigider pentru 3-4 ore. Ungem forma de tartă cu unt și cu ajutorul degetelor întindem aluatul pe toată suprafața. Înțepăm aluatul  pe ici-colo și îl punem la cuptor pentru 30 minute, până se rumenește.

Crema se face conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Lăsăm puțin tarta să respire și crema și apoi o întindem pe toată suprafața. Apoi ornăm cu căpșunici după imaginața fiecăruia. Opțional, punem și un plic de gelatină care se utilizează conform instrucțiunilor de pe verso ( arată la fel de bine și fără).

 

TIPS-URI

1

nu vă speriați de dimensiunea bilei, eu am făcut aluat din cantități duble :)

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu capsuni-0
Tarta cu capsuni-1
Tarta cu capsuni-2
Tarta cu capsuni-3
Tarta cu capsuni-4
Tarta cu capsuni-5
Tarta cu capsuni-6
Tarta cu capsuni-7
Tarta cu capsuni-8
Tarta cu capsuni-9
Tarta cu capsuni-10
Tarta cu capsuni-11

COMENTARII (14)

Rux 1

21.05.2012, 19:40

Splendoare!

iri_iri 1

21.05.2012, 23:29

ce deliciu

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:20

buna,buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41