Tarta cu capsuni

de luminita20_2006 in Prajituri, 10 Mai 2009 | 5398 vizualizari

 

E o reteta pe care eu am combinat-o...sa stiti ca a iesit super!

 

INGREDIENTE

       Pentru blat:
  • 250 gr faina
  • 150 gr margarina
  • 1 ou
  • 50 gr zahar
  • 2  pliculete zahar vanilat
        Pentru crema:
  •  0,5 l lapte
  •  3 oua
  •  2 linguri cu varf de faina
  •  150 g zahar
  •  2 fiole esenta de vanilie
  • 200 gr capsuni
  • 1 pachet gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Amestecam faina cu margarina rece! Adaugam zaharul si zaharul vanilat, framantam sa se incorporeze si lasam la rece 2 ore. Dupa ceea se intinde o foaie si se pune intr-o forma de tarta( eu am folosit una de tort) si se da la cuptor 25 min foc mediu.

Crema: laptele si ouale batute se pun la fiert amestecandu-se in continuu, se adauga si zaharul. Separat se amesteca 2 linguri de faina cu un pic de lapte . Cand da laptele in clocot adaugam faina si mai lasam sa fiarba pana se ingroasa. Cand s-a racit crema adaugam esentele de vanilie.

Dupa ce s-a racit blatul adaugam crema de vanilie; ornam cu capsuni si turnam deasupra gelatina care a fost preparata astfel: peste pachetul de gelatina turnam 100 ml apa si lasam 10 min sa stea, apoi pe baie de abur topim gelatina.

 

COMENTARII (3)

Oana 1

10.05.2009, 21:44

Blatul nu se coace deloc?? ca nu se intelege...arata super ornata cu capsuni!

luminita20_2006 1

11.05.2009, 10:49

ba da am omis...scuze....mersi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21