Tarta cu capsuni

de ela in Dulciuri, 16 Mai 2010 | 3588 vizualizari

 

cu dedicatie pt Rocsi si Dana

 

INGREDIENTE

  • 1kg capsune
  • 200gr zahar+5linguri+3linguri
  • 2plicuri gelatina alba
  • 5oua
  • 5linguri ulei
  • 5linguri lapte
  • 5linguri faina
  • 1plic praf de copt
  • 2linguri amidon alimentar
  • 200ml frisca lichida
  • 1plic intaritor frisca
  • 1plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Se spala capsunile,se curata coditele,se taie in doua si se acopera cu 200gr zahar si se lasa sa stea 1ora.

Se freaca galbenusurile cu 5linguri de zahar pana se albesc,se adauga treptat uleiul,laptelefaina,praful de copt si amidonul.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in aluat,omogenizand bine.Se tapeteaza o forma de tort mai mare cu hartie de copt si se rastoarna compozitia si se da la cuptor 25minute pana se coace blatul.

Zeama rezultata de la capsuni se scurge si se completeaza cu 500ml apa din care se opresc cateva linguri pentru insiropat tarta.

Gelatina se amesteca cu 3linguri zahar apoi se toarna sucul de capsuni si se pune pe foc 1minute pana se incheaga.Se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste capsuni.

Dupa ce s-a racit blatul,se desprinde hartia de copt si se pune inapoi in forma.Se rastoarna capsunile peste blat si se lasa la rece cateva ore pana se intareste gelatina.

Se bate frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se orneaza tarta.

 

TIPS-URI

1

eu nu am avut rabdare sa se intareasca gelatina si am inceput sa ornez cu frisca,asa ca se vede putin rosu sub frisca

2

se poate servi cu inghetata de vanilie

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu capsuni-0
Tarta cu capsuni-1
Tarta cu capsuni-2
Tarta cu capsuni-3
Tarta cu capsuni-4
Tarta cu capsuni-5
Tarta cu capsuni-6
Tarta cu capsuni-7
Tarta cu capsuni-8

COMENTARII (103)

ela 1

27.05.2010, 13:22

rad de comentariul marianei si casc ca ma ia somnul

Ramonaky 1

31.05.2010, 17:48

ela 1

31.05.2010, 17:50

Ramona numai daca fac alta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04