Tarta cu capsuni

de Bucataras Medi in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 2510 vizualizari

 

Reteta este by Laura Nechita http://lauranechita.blogspot.ro/2015/05/tarta-frageda-cu-capsuni.html careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 100 g unt
  • 70 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 350 g capsuni
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 2-3 linguri apa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • nuca fin macinata
  • 1 galbenus pentru uns
  • 2 lingurite coaja de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Aluatul
Pregatim aluatul de pe o zi pe alta
Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul.
Incorporam oul si mixam.
Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala apoi faina in ploaie si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Framanatam si facem o bila din aluatul astfel "confectionat".Aluatul obtinut il impachetam intr-o folie alimentara si il dam la frigider pana a doau zi.In felul acesta se va fragezi foarte bine.

Umplutura

A doua zi ,inainte de a scoate aluatul din frigider ,pregatim umplutura.Alegem circa 3-4 capsuni mai coapte ,adaugam apa,zaharul si amidonul si le mixam bine.Punem pe foc aceasta compozitie si amestecam pana se ingroasa un pic.Taiem felii celelalte capsuni,le stropim cu sucul de lamaie,adaugam zaharul vanilat  si le adaugam peste sosul de mai sus.Amestecam.Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie ,nu foarte graoasa.Ungem o forma de copt cu putin unt si asezam foaia astfel incat sa acopere si marginile formei.Presam usor aluatul astfel incat el sa se aseze bine,indepartam marginile in exces si din loc in loc intepam cu furculita.Turnam peste aluat compozitia de mai sus.Deasupra presaram cele 2 lingurite cu coaja de portocala.Din aluatul ramas de pe margini am "confectionat" fasii subtiri cu care am acoperit tarta.Ungem aceste fasii cu galbenus de ou si presaram peste ele nuca macinata fin.Dam la cuptorul preincalzit,la foc moderat pentru circa 20-25 min.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu capsuni-0
Tarta cu capsuni-1
Tarta cu capsuni-2
Tarta cu capsuni-3
Tarta cu capsuni-4
Tarta cu capsuni-5
Tarta cu capsuni-6
Tarta cu capsuni-7
Tarta cu capsuni-8
Tarta cu capsuni-9
Tarta cu capsuni-10
Tarta cu capsuni-11
Tarta cu capsuni-12
Tarta cu capsuni-13

COMENTARII (29)

Rocsi

Rocsi 1

17.10.2015, 21:09

Ador aceste tarte!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 16:03

delicioasa!

Ksenya

Ksenya 1

19.10.2015, 09:37

Buna tarata,frumoasa prezentare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!