Tarta cu capsuni si crema de Ricotta

de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri, 4 Iun 2011 | 2546 vizualizari

 

E perioada capsunilor parfumate, asa ca trebuie "exploatate" la maxim! :)

 

INGREDIENTE

ingredientele sunt pentru 2 forme mici si una cu diametrul de 24 cm.

Blatul:

  • 240 gr faina
  • 120 gr unt
  • 4 linguri de zahar
  • 4 galbenusuri
  • un strop de sare

Umplutura:

  • 400 gr branza Ricotta
  • 200 gr branza de vaci cremoasa
  • 4 linguri zahar fin
  • esenta de portocala
  • aprox. 500 gr capsuni
  • aprox. 60 gr afine
  • 2 plicuri jeleu transparent
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni si crema de Ricotta:

Pentru blat se amesteca toate ingredientele reci si se framanta rapid cu buricele degetelor (mainile le poti tine putin sub un jet de apa rece) pana devine un aluat de tarta omogen pe care il pui in folie alimentara si il lasi la frigider macar o ora.

Pe blatul de lucru tapetat cu faina intinzi foaia de aluat, o rulezi pe facalet si o derulezi in forma (daca nu este antiaderenta, o ung cu putin unt inainte). Acoperi iar cu folie de plastic si mai lasi la rece 30 min.
Intepi aluatul din loc in loc cu furculita (de siguranta poti taia si un cerc de foaie de copt si acoperi aluatul cu greutati - linte sau fasole uscata, pentru a nu se deforma) si il pui la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru aprox. 25 min, pana se rumeneste un pic.

Intre timp, pentru umplutura, amesteci branza Ricotta cu branza de vaci, zaharul si esenta. Aluatul il scoti si il lasi sa se raceasca pe un gratar apoi il umpli cu crema si nivelezi.

Ornezi cu capsuni taiate si cu afine, apoi prepari jeleul conform cu indicatiile de pe pachet. Eu am avut capsuni congelate care au lasat suc, astfel ca am preparat jeleul cu 200 ml zeama de capsuni si zahar. Tarta o lasi la frigider macar 1-2 ore inainte de a o servi. Pofta buna!

 

Nota: reteta inspirata din Reader's Digest.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu capsuni si crema de Ricotta 108940
retete culinare - Tarta cu capsuni si crema de Ricotta 108941
retete culinare - Tarta cu capsuni si crema de Ricotta 108942

COMENTARII (19)

adry88 1

05.06.2011, 21:34

o bunatate

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:55

buna buna

lilik 1

11.06.2011, 14:41

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D