Tarta cu capsuni si crema de vanilie

de Julie in Prajituri, 27 Mai 2011 | 6796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • esenta de vanilie.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 500 ml lapte,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta sau baton de vanilie,
  • 40 g amidon alimentar.
  • Decor:
  • 300-400 g capsuni.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni si crema de vanilie:

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor. Compozitia se toarna intr-o forma de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 15-20 minute in cuptorul deja incins. Blatul copt se rastoarna pe platou si se lasa sa se raceasca.

Crema:

Laptele se fierbe impreuna cu batonul sau esenta de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, amidonul, apoi cu laptele caldut, adaugat putin cate putin si mixand in continuare. Compozitia se strecoara si se pune la fiert, amestecand continuu, cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Crema se lasa sa se raceasca asezand chiar pe suprafata ei folie alimentara, pt a evita formarea crustei.

Asamblarea:

Se intinde crema peste blat iar deasupra se pun capsunile taiate in felii subtiri si asezate dupa preferinta. Capsunile pot fi lasate ca atare sau pot fi unse la suprafata cu un strat de gelatina incolora. Dupa 2-3 ore de tinut la frigider, tarta este gata de savurat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ciocolata si capsuni