Tarta cu carne si legume

de daniastefania in Porc, 14 Feb 2015 | 2921 vizualizari

 

Daca va plac tartele, cum imi plac si mie, sper sa va fac pofta cu aceasta reteta si sa o incercati si voi. E absolut delicioasa si arata si foarte bine. Sper sa fiti de aceeasi parere!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200 ml lapte caldut
  • 350 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura untura de porc
  • 1 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 5 cartofi mari
  • 200 gr carne de porc, fiarta si maruntita
  • 4-5 castraveti murati
  • 2 gogosari murati
  • Sare
  • Piper
  • 1 galbenus de ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne si legume:

Pentru inceput, pregatim aluatul pentru tarta. Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, untura si sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit, la un loc caldut, pana isi dubleaza volumul. Intre timp pregatim umplutura. Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii prajim in ulei. Castravetii si gogosarii ii taiem cubulete. Amestecam intr-un bol cartofii cu carnea fiarta si taiata marunt, cu castravetii si gogosarii. Asezonam. Dupa ce a dospit aluatul il impartim in doua. O bucata 2/3 din aluat si cealalta 1/3 din aluat. Intindem bucata mai mare in forma de disc si o asezam intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm

 Avem grija ca aluatul sa ajunga peste marginea formei. Punem umplutura.Deasupra punem cealalta bucata de aluat intinsa tot ca un disc. Unim marginile celor doua bucati de aluat, rasucind spre interior . Ungem suprafata aluatului cu galbenusul de ou. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana se rumeneste frumos.

Pofta mareee!

TIPS-URI

1

Eu am folosit carnea de la costite de porc, dar puteti folosi pulpa de porc sau ce carne aveti la indemana

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume