Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

de Ina in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2016 | 2445 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 130g unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurite cu sare
  • 250-300 g faina
  • o lingurita cu amoniac
  • o lingura cu zeama de lamaie

Umplutura:

  • 1 ceapa
  • 100 g kaizer
  • 200 g carne tocata
  • o conserva de ciuperci
  • 2 oua
  • 150 g cascaval ras
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval:

Pregatim intai aluatul:

Intr-un vas punem untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de zeama de lamaie apoi incepem sa omogenizam ingredientele prin framantare usoara, pana obtinem un bulgare de aluat cu consistenta uniforma. Daca este lipicios, mai adaugam putina faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram la frigider cca. 30-40 minute, timp in care ne ocupam de umplutura:

 

Tocam ceapa cubulete, kaizerul asemenea si le calim usor in tigaia in care am incins 2 linguri cu ulei.

Cand sunt suficient de calite adaugam carnea tocata si ciupercile bine scurse si omogenizam. Cand carnea e suficient de fiarta si sucul lasat a scazut, oprim focul si lasam sa se raceasca. Condimentam cu sare si piper .

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie rotunda pe care o vom aseza in vasul de tarta, astfel incat marginile sa acopere usor si peretii tavii. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului. 

Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita sau ne folosim de aparatul special, pentru ca aluatul sa creasca uniform.

Turnam compozitia de carne si o nivelam pe toata suprafata tartei.

Cascavalul ras il vom presara uniform pe toata suprafata tartei.

Batem doua oua spuma si acoperim tarta. Din loc in loc vom intepa compozitia pentru a face loc oului sa patrunda si in carne.

Coacem tarta la foc potrivit, pentru cca. 30-35 minute.

Este delicioasa si calda si rece.

 

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina depinde de marimea oului dar si de calitatea fainii

2

Daca nu aveti o tava speciala de tarta, puteti folosi orice vas rotund pe care-l ungeti intai cu unt si-l tapetati cu faina

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-0
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-1
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-2
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-3
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-4
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-5
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-6
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-7
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-8
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-9
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-10
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-11
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-12
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-13
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval-14

COMENTARII (16)

noiinbucatarie 1

01.10.2016, 11:09

buna!

silvi0ara 1

01.10.2016, 20:10

Xandrinne 1

02.10.2016, 17:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04