Tarta cu ceapa, mere si bacon

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2011 | 3557 vizualizari

 

Tarta cu ceapa, mere si bacon

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 100 g de unt  
  • 50 ml apa    
  • 6 cepe    
  • 2 mere    
  • 3 oua
  • 250 g de bacon
  • 100 ml de smantana de gatit 32%
  • ulei de masline
  • sare, piper alb, boia, cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa, mere si bacon:

Cum se prepara Tarta cu ceapa, mere si bacon

Intr-un castron se amesteca faina cernuta, untul (care a fost la temperatura camerei) se taie in cubulete si se adauda apa, se framanta bine. Aluatul rezultata se va infasura in folie de plastic si se lasa la frigider 10-15 minute.

Intre timp se va curata ceapa si se taie julien, aceasta se va sota in uleiul de masline, peste care se va adauga baconul taiat fasii. Se va lasa sa se intrepatrunde aromele dupa care se va adauga smantana, sarea si piperul alb.

Se va forma un sos alb care va fierbe la foc mic si va deveni ingrosat, de abia dupa ce se ingroasa sosul, se ia tigaia pentru 3-4 minute de pe foc ca sa se tempereze si dupa aceea  se vor adauga ouale batute bine. Spalam merele nu le curatam de coaja, acestora li se va scoate miezul si semintele si se vor felia cat se poate de subtire.

Luam aluatul pntru tarta din frigider si o intindem pentru tarta noastra aproximativ 4-5 mm, aranjam marginile frumos si intepat coca pentru a nu creste. Peste aluat adaugam ingredientele sotate iar deasupra vom aseza feliutele de mar, condimentam cu boia si adaugam cimbru dupa care dam tava la cuptor aproximativ 45 de minute la T de 180 grade.

Aceasta reteta mi-a fost data de colegul meu de la Academia Maggi, Andrei Iordache, dar evident ca am mai adus cateva modificari care mi s-au parut bune.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa, mere si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Lau 1

19.08.2011, 12:48

interesant

Bunica 1

19.08.2011, 14:53

Ceapa coapta e dulce, merele dulci, baconul sarat .....o combinatie pe gustul meu

mamaieelena 1

28.08.2011, 23:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Quesadilla cu unt de arahide