Tarta cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 6 Oct 2009 | 3143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si vanilia,apoi galbenusurile pe rand. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se mai mixeaza putin.
Compozitia se toarna intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.Se da la cuptorul incins la 180 de grade,timp de 25 de minute.

Ciocolata o topim impreuna cu 100 ml de frisca. Punem la frigider si dupa ce s-a racit, adaugam restul de frisca batuta si lichiorul.

Crema astfel obtinuta am turnat-o peste blatul de tarta racit.

Am ornat cu moate de frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ciocolata-0
Tarta cu ciocolata-1
Tarta cu ciocolata-2
Tarta cu ciocolata-3

COMENTARII (13)

Miha

Miha 1

07.10.2009, 23:53

Daca e de ultima generatie ar trebui sa mergi la un service sau la reprezentanta. Probabil ca trebuie sa-l si ghicesti cum coace,la ce temperatura...Daca Se rumeneste prea tare deasupra inainte ca timpul de coacere sa fi expirat,acopera tava cu folie de aluminiu,pana se face si in interior,apoi o scoti si lasi sa se rumeneasca. Manevra asta probabil ca va mari putin timpul de coacere. Daca arde la fundul tavii, e indicat sa pui un vas cu apa in cuptor, sub tava.

Oana

Oana 1

08.10.2009, 00:30

Eu zic sa incerci sa le coci la foc mic, pe gratarul de sus, asa are timp sa se faca la mijloc, apoi poti da la mediu sa se rumeneasca nitel desupra.... Misto tarta, MIha

rivka

rivka 1

23.12.2009, 20:59

am facut si eu azi, am pus deasupra budinca de ciocolata (facuta din jumatate de l de lapte si fulgi de ciocolata belgiana) si am stropit-o cu multa nuca de cocos.nu ammai pus frisca.
blatul l-am insiropat putin.
e ffff buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!