Tarta cu ciocolata

de Julie in Prajituri, 2 Aug 2011 | 2942 vizualizari

 

Un deliciu fin cu ciocolata, dupa o reteta de Laura Calder.
O tarta simpla, eleganta, cremoasa, de vis!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 galbenusuri,
  • 125 g zahar pudra,
  • 125 g unt,
  • 250 g faina,
  •  2 linguri lapte rece,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie.

Umplutura:

  • 100 g lapte,
  • 200 ml smantana lichida,
  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 1 ou,
  • 1 galbenus,
  • 50 g zahar,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

 

Aluat:
Se mixeaza untul cu zaharul, esenta, sarea si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.
Crema:
Intr-un vas pe foc, se amesteca laptele si smantana si se aduc la temperatura de fierbere. Se da deoparte vasul, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se topeste. Se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de rom. Peste ele se toarna crema fierbinte, adaugata in fir subtire si mixand in continuare.
Asamblarea:
Se intinde aluatul in strat subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura si se coace in cuptorul bine incins, timp de 20-25 minute. Se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a fi taiata si servita. Se poate decora cu fulgi de ciocolata si frunze proaspete de menta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu ciocolata-0
Tarta cu ciocolata-1
Tarta cu ciocolata-2
Tarta cu ciocolata-3
Tarta cu ciocolata-4
Tarta cu ciocolata-5

COMENTARII (19)

Julie

Julie 1

04.08.2011, 09:11

Multumesc mult tuturor!

mimmi

mimmi 1

04.08.2011, 12:17

Ce bine arata !

Bya Ralu

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!