Tarta cu ciocolata

de Lau in Prajituri, 4 Apr 2013 | 2311 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 100 g unt
  • 5 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 1/2 praf de copt
  • 200 g faina
  • coaja de portocala
  • esenta de portocale
  • 3 linguri miez de nuca
  • Umplutura
  • 150 g visine
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 ciocolata amaruie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Coca -amestecam faina cu zaharul, nuca macinata, praful de copt, adaugam untul rece si ouale treptat. Amestecam bine si invelim coca in folie alimentara si dam la rece cca 1 ora.

Intindem coca intr-o foaie subtire si asezam in tava, intepam cu furculita si adaugam visinele fara samburi, care le-am pasat, dam tava la cuptor cca 25 minute

Umplutura - amestecam faina cu cacao si zaharul si un pic de lapte. Restul de lapte il vom pune la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste, lasam sa se raceasca putin dupa care turnam peste blatul de tarta si dam la rece 2 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu ciocolata 216472
retete culinare - Tarta cu ciocolata 216473
retete culinare - Tarta cu ciocolata 216474
retete culinare - Tarta cu ciocolata 216475

COMENTARII (23)

Lau 1

05.04.2013, 09:04

Rux 1

05.04.2013, 21:53

Place place cu cioco!

Lau 1

06.04.2013, 16:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D