Tartă cu ciocolată

de CulinaryRainbow in Prajituri, 12 Dec 2013 | 1023 vizualizari

 

Am început demult să ascult primele cântece de Crăciun ale lui Frank Sinatra și ale Brendei Lee din această iarnă, iar acum, mintea îmi e doar la dulciurile cu arome specifice sărbătorilor. :)
Sunt pofticioasă, iar ciocolata cu miez de nucă și aromă de portocale bine coapte, m-a ținut azi prin bucătărie. Am experimentat o tartă pe care cu siguranță am s-o mai fac și cu alte ocazii, dar cu mai multă ciocolată. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 200 g unt moale
  • două gălbenușuri
  • două căni cu vârf cu făină cernută
  • 3 linguri cu zahăr
  • Ingrediente pentru umplutura de ciocolată:
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 200 ml lapte gras
  • 180 g ciocolată amăruie
  • 6 linguri cu amidon
  • două albușuri
  • o fiolă cu esență de portocale
  • o lingură cu zahăr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu ciocolată:

Într-un castron amestecăm bine untul cu zahărul și cele două gălbenușuri. În pasta obținută se adaugă făina în ploaie și se frământă pentru a obține o cocă maleabilă.

Aceasta se întinde cu mâna în tava de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină.

Coca se înțeapă sau se așează 2-3 boabe de fasole în tavă pentru a nu se umfla în timpul coacerii și se va ține la cuptor aproximativ 5-10 minute la 180 de grade. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.

Ciocolata se topește în frișcă pe bain marie. Când acestea s-au omogenizat, se adaugă albușurile amestecând cu telul.
Amidonul împreună cu esența de portocale se dizolvă în lapte și se adaugă în compoziția de ciocolată. Amestecăm continuu pentru omogenizarea amidonului. Vom obține, de fapt, o glazură care în cuptor se va lega precum budinca.
Se introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 130 de grade. Se urmărește ciocolata care trebuie să fie închegată. Se servește la temperatura camerei, simplă sau cu adaos de nuci ori alune prăjite.

Poftă bună! :)

 

RETETA IN IMAGINI

Tartă cu ciocolată-0
Tartă cu ciocolată-1
Tartă cu ciocolată-2

COMENTARII (15)

diaconta 1

15.12.2013, 19:09

Hai incearca ))

CulinaryRainbow 1

15.12.2013, 21:04

E prea complicat... trebuie să-mi mai fac și manichiura din când în când.

diaconta 1

16.12.2013, 11:00

Vin si eu?ca nu prea mai am timp de ele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04